Google Stadia lanceert in november in Nederland en België

© PXimport

Google Stadia lanceert in november in Nederland en België

Geplaatst: 6 juni 2019 - 15:46

Aangepast: 16 november 2022 - 09:43

Michel Musters

Google heeft zojuist bevestigd dat streamingplatform Google Stadia in november in veertien landen lanceert, waaronder Nederland en België.

De gelekte details van eerder vandaag blijken te kloppen. Voor 9,99 euro ontvangen spelers een abonnement genaamd 'Stadia Pro', waarmee ze in een resolutie van 4K en in 60 frames per seconde games kunnen spelen. Deze games moeten wel gekocht worden, maar er komen ook gratis titels beschikbaar. Elke maand worden er nieuwe games aan de line-up toegevoegd. Games spelen kan op televisie (via Chromecast), desktop en laptop (via een Chrome-browser), of tablet en Pixel-telefoon. Volgend jaar wordt het ook mogelijk om op andere smartphones Stadia te spelen.

Ook komt er in gelimiteerde oplage een Founders Edition beschikbaar voor 129 euro. Hierbij krijgen spelers een Chromecast Ultra om aan televisie aan te sluiten, een Stadia-controller (ter waarde van 69,99 euro, ook los te bestellen), Destiny 2 met alle uitbreidingen en een abonnement voor drie maanden. Daarnaast kan men dan ook drie maanden een vriend, vriendin of familielid lid maken van de dienst. In 2020 volgt de zogenaamde 'Base'-editie, een gratis versie van de streamingdienst waarbij gamers in 1080p kunnen spelen en per game een prijs betalen.

Er werden diverse games die op of kort na lancering lanceren op Stadia getoond. Naast het bovengenoemde Destiny 2 werd ook Baldur's Gate 3 aangekondigd. Verder werden games als Doom Eternal, Assassin's Creed Odyssey, Mortal Kombat 11, de moderne Tomb Raider-trilogie, Ghost Recon Breakpoint, The Division 2, Dragon Ball Xenoverse 2, Football Manager 2020, Darksiders Genesis, Just Dance, Gylt (exclusief voor Stadia), The Crew 2, Borderlands 3, Final Fantasy 15, Rage 2 en Wolfenstein Youngblood getoond.

De Founder's Edition van Google Stadia is hier te bestellen. Een handige FAQ over de dienst is hier te vinden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten