Google lanceert kindvriendelijke YouTube-app

Vandaag verschijnt een nieuwe app waarmee kinderen veilig op YouTube kunnen zoeken naar filmpjes.

De zogenoemde YouTube Kids-app is een kindvriendelijke manier om te zoeken nvideo's. Ouders kunnen de software beveiligen door middel van leeftijdsrestricties en trefwoorden. Ook kunnen ouders tijdsrestricties instellen, zodat een kind een bepaald aantal uren per dag van de app gebruik mag maken. Ook kan de zoekfunctie compleet worden uitgeschakeld, waardoor een kind alleen door Google aangedragen video's kan bekijken.

Kanalen

De YouTube Kids-app maakt gebruik van standaard videokanalen, die zijn onderverdeeld in Shows, Muziek, Leren en Ontdekken. Deze kanalen worden standaard op het thuis-scherm van de app weergegeven. Mediabedrijven als Jim Henson TV (bekend van de Muppets), DreamWorks TV en Mother Goose Club zullen content gaan aanbieden via de app.

Alleen Android

YouTube Kids komt als eerste uit in de Verenigde Staten, en zal alleen op Android-apparaten beschikbaar zijn. Het is nog niet bekend of en wanneer YouTube Kids in Europa beschikbaar zal komen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000