Gezond blijven met haken en ogen

© CIDimport

Gezond blijven met haken en ogen

Geplaatst: 14 oktober 2012 - 11:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Robin Smit

Gezond blijven willen we natuurlijk allemaal. Helaas wil het wel eens gebeuren dat je net even wat minder tijd besteedt aan je lichaam dan je zou willen. Voor dit probleem is er nu de app Withings. Een persoonlijke coach die jou helpt om gezond te blijven.

In Withings wordt je gezondheid gemeten aan de hand van vier verschillende factoren. Dit zijn gewicht, activiteit, slaap en hart. Deze vier factoren zijn in het hoofdscherm van de app in een figuur geplaatst, waardoor je direct kan zien hoe je op dit moment scoort op die punten.

De manier waarop je de scores op individuele gebieden kunt verbeteren verschilt volledig per onderdeel. Zo kan je je gewicht bijhouden door je simpelweg dagelijks te wegen. Het bijhouden van bijvoorbeeld je activiteit of slaap is iets minder eenvoudig. Voor het verbeteren van de andere gebieden word je door de app verplicht losse apps of accessoires aan te schaffen die communiceren met Withings. Hiermee wordt de app al snel erg duur wanneer je volledig gebruik wenst te maken van de mogelijkheden. Een optie om gegevens ook handmatig in te vullen zou hiermee een welkome toevoeging zijn.

Kortom

Withings is een leuke app waarmee je je gezondheid in de gaten kunt houden op de gebieden van gewicht, activiteit, slaap en hart. Helaas is het niet mogelijk de app volledig te gebruiken zonder verschillende bijbehorende apps en accessoires aan te schaffen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000