Ford gaat volgend jaar zelfrijdende auto's testen in Europa

Autofabrikant Ford gaat in 2017 zelfrijdende auto's testen op wegen in Europa. Dat maakte de fabrikant vandaag bekend.

Ford gaat de tests van zijn zelfrijdende auto's uitbreiden naar Europa. Momenteel test de Amerikaanse autofabrikant al een aantal wagens op wegen in de Verenigde Staten. De bedoeling is dat de daadwerkelijke productieauto's in 2021 op de markt komen.

Ford wil snel aan de slag met het testen van zijn autonome wagens in Europa, omdat het bedrijf zoveel mogelijk verkeerssituaties, type wegen en verkeersregels wil leren, die van land tot land verschillen. Bovendien zijn in Europa meer fietsers op de weg, waarmee zelfrijdende auto's ook mee overweg moeten kunnen.

De zelfrijdende Fords krijgen bases in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, vanuit waar de auto's worden bestuurd en onderhouden.

Bekijk een video van de zelfrijdende auto van Ford:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000