Dit zijn de beste apps van mei 2021 

© PXimport

Dit zijn de beste apps van mei 2021 

Software

Geplaatst: 24 mei 2021 - 02:02

Aangepast: 25 november 2022 - 10:56

Redactie

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van mei.  

Slowly

Tijd om te onthaasten met Slowly. De app focust op contacten leggen en onderhouden, maar dan op een manier zoals we dat twintig tot dertig jaar geleden deden. Gewoon een digitale brief sturen naar iemand, wachten tot diegene het heeft gelezen en je een paar dagen later antwoord terugkrijgt. In de app kun je penvrienden zoeken met gemeenschappelijke interesses of talen die je spreekt. O ja, net als in het echt hangt de aflevertijd af van de fysieke afstand tussen afzender en ontvanger. De gratis versie heeft reclame, een premium-abonnement kost een forse 4 euro per maand.

© CIDimport

Slowly

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)8Score80

Stargon Browser

Stargon is een browser met veel gratis handige functies. Zo biedt de browser een gratis vpn aan, levert het een ad-blocker en kun je schermafbeeldingen maken van delen van je beeldscherm. Uiteraard kun je incognito surfen en worden gevaarlijke sites meteen geblokkeerd zodat je Android-toestel geen gevaar loopt. Je hebt toegang tot alle functies van Stargon door op het icoontje rechts onderin te tikken.

Stargon Browser

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis8Score80

Any Distance - Share Workouts

Any Distance is een gratis app voor iOS, je moet je registreren met je Apple-account. Met de app kun je data vanuit de app Gezondheid of Strava op een mooie manier delen met vrienden op je sociale media. Elke keer als je een activiteit hebt gedaan, kies je bij het deel-menu je favoriete app zoals Instagram, Twitter of Snapchat. Kies vervolgens een van de opties, sla de afbeelding op als foto op je filmrol of plaats het meteen; de app weet precies welk formaat het beste is voor de app die je hebt uitgekozen. Any Distance is geheel gratis te gebruiken.

© CIDimport

Any Distance - Share Workouts

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis9Score90

Wise

Als je vaker online dingen bestelt en met vreemde valuta betaalt, dan zal het je opvallen dat sommige banken hier nogal exorbitante kosten voor in rekening brengen. Wise (voorheen Transferwise) biedt de perfecte oplossing: je kunt virtuele bankrekeningen aanmaken in bijvoorbeeld ponden en dollars. Stuur geld vanaf je bankrekening naar Wise in Euro’s, doe de conversie naar buitenlandse valuta in de app voor faire tarieven en betaal een product met je virtuele bankrekening in de lokale valuta.

Wise

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis9Score90

Measure Map

© CIDimport

Altijd al eens willen weten hoe ver een bepaalde route nu eigenlijk is? Met de app Measure Map meet je de afstand van de wandeling naar het park of het centrum. Zorg dat de app toegang heeft tot je locatie en tik ergens op de kaart met je vinger om het beginpunt aan te geven. Voeg vervolgens zoveel punten als je wilt toe en de app houdt bij wat de afstand ongeveer is. Je kunt een route overigens exporteren als csv- of kml-bestand of als afbeelding opslaan. Hiervoor moet je wel 2,09 euro betalen, daarna geniet je twee jaar van deze opties.

Measure Map

Besturingssysteem
Android
Prijs
Gratis (+ in-app-aankopen)9Score90

My Heritage

My Heritage ken je wellicht van de dna-testkits waarmee je te weten kan komen of je wellicht koninklijk bloed in je dna hebt zitten. De dienst heeft ook een app waarmee je een stamboom kunt maken. Tot 250 personen kun je gratis toevoegen, maar als je een complete stamboom wilt maken met meer mensen, dan moet je een betaald abonnement nemen. Dat is helaas schrikbarend duur, dus hopelijk heb je een niet al te grote familie! De betaalde versie geeft je wel de mogelijkheid om in allerlei databases te zoeken en in contact te komen met anderen die in je familie een stamboom zijn begonnen.

My Heritage

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis8Score80

Group Transcribe

© CIDimport

Group Transcribe is een nieuwe app van Microsoft voor de iPhone. Met de app voer je gesprekken met internationale gesprekpartners in je eigen taal, de app fungeert als realtime babelfish. De meeste vertalingen zijn vrij goed, en als er toch eens iets niet helemaal correct wordt vertaald, dan is de strekking van het gesprek altijd wel te volgen. Denk er wel om dat alles wat je zegt meteen in de app wordt getoond. Op dit moment is de app alleen nog maar voor iOS beschikbaar, de verwachting is dat Android binnenkort aan de beurt is.

Group Transcribe

Besturingssysteem
iOS
Prijs
Gratis9Score90

Intratuin: planten & wonen

Er zijn een boel apps waarmee je meubels virtueel in je huis kunt zetten, maar met de app van Intratuin plaats je een ficus, monstera of calathea op elke mogelijke plek in je woonkamer, binnentuin of slaapkamer. Dit werkt goed, alleen heeft de app af en toe een beetje moeite om in te schatten of het de plant precies op de grond zet en of de afmetingen een beetje kloppen, maar dat mag de pret niet drukken. Uiteraard kun je meteen zien hoe duur een plant bij Intratuin is en biedt de app je een plantverzorgingsschema voor al je planten.

Intratuin: planten & wonen

Besturingssysteem
Android, iOS
Prijs
Gratis8Score80

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000