Wat zijn de populairste Netflix series en films?

© PXimport

Wat zijn de populairste Netflix series en films?

Geplaatst: 6 februari 2019 - 15:24

Aangepast: 14 december 2022 - 11:24

Justin Doornekamp

Netflix heeft er in het vierde kwartaal van 2018 weer enorm veel abonnees bij gekregen, zo bleek recent uit de kwartaalcijfers van de streamingdienst. Voor welke series en films trok iedereen massaal naar Netflix afgelopen kwartaal?

Netflix kreeg er in het afgelopen kwartaal maar liefst 8,8 miljoen abonnees bij, terwijl analisten hadden gerekend op slechts 7,5 miljoen. Over heel 2018 sloten zelfs 28,6 miljoen mensen een abonnement af bij de streamingdienst. De omzet steeg afgelopen kwartaal ook, van 3,3 miljard tot 4,2 miljard dollar, en om de winst aan te jagen werd er besloten om de abonnementsprijzen in de Verenigde Staten te verhogen.

Hier komt het succes vandaan

Het gaat Netflix dus voor de wind, maar waar is dat succes aan te danken? In het afgelopen kwartaal deed vooral Bird Box het goed van regisseur Susanne Bier. De film speelt zich af vijf jaar nadat een duistere kracht het merendeel van de bevolking tot zelfmoord heeft gedreven. Een overlevende moeder, gespeeld door actrice Sandra Bullock, en haar kinderen proberen zich in veiligheid te brengen. Netflix blijkt erg te spreken over het succes van Bird Box. Maar liefst 80 miljoen huishoudens bekeken de film in de eerste vier weken van de lancering.

Ook de series You, over een boekwinkeleigenaar die geobsedeerd raakt door een opkomend schrijfster, en Sex Education, waarin de rebelse Maeve een sekstherapiepraktijk opent op school, bleken populair. Netflix schat dat beide series elk door ongeveer 40 miljoen huishoudens werden bekeken.

Verder scoort Netflix op lokaal niveau goed, vooral in Italië en Turkije waar The Protector en Baby op bijval van tien miljoen kijkers konden rekenen.

Bird Box

© PXimport

Netflix Originals ook populair

Netflix merkt verder op dat films en series uit eigen huis (Netflix Originals) bovendien steeds meer mensen trekken en wijst hierbij op de successen van onder meer The Ballad of Buster Scruggs, Private Life en ROMA, waar Netflix zelfs zijn eerste Oscarnominaties voor kreeg. Netflix won al vijf Golden Globes voor eigen series en films.

De streamingdienst investeert dan ook flink in eigen content. Afgelopen jaar werd er 12 miljard dollar uitgetrokken om eigen films en series te produceren en naar verwachting van analisten kan dit bedrag dit jaar zelfs oplopen tot 15 miljard dollar in 2019. Volgens Netflix werpen de investeringen nu al zijn vruchten af, onder meer dus door de toename in het aantal abonnementen.

Komende maanden

Met welke series en films gaat Netflix in de komende maanden abonnees trekken? Zelf zet de streamingdienst in op terugkerende series als The Crown, La Casa de Papel en seizoen drie van Stranger Things, dat wereldwijd op 4 juli verschijnt. De streamingdienst verwacht ook veel van The Irishman van Martin Scorsese en 6 Underground van Michael Bay, bekend als regisseur van onder meer Armageddon en de Transformers-serie.

In april weten we hoe succesvol een aantal van deze films en series is. Dan komt Netflix meestal met de cijfers over het eerste kwartaal.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000