CES 2012: RIM toont nieuw BlackBerry OS 7.1 en PlayBook OS 2.0

RIM, fabrikant van de BlackBerry-smartphones en -tablets toont op de CES het besturingsysteem BlackBerry OS 7.1 voor smartphones. Ook wordt een voorproefje gegeven van het langverwachte BlackBerry PlayBook OS 2.0.

Het nieuwe besturingssysteem bevat verbeterde versies van de BlackBerry Messenger (BBM) , BlackBerry Traffic en de BlackBerry Traffic Apps. Ook is er een nieuwe functie genaamd BlackBerry Tag, die directe communicatie tussen BlackBerry’s die een NFC-chip bevatten mogelijk maakt.

BlackBerry OS 7.1 zal de komende weken via de telecomproviders worden uitgerold.

BlackBerry PlayBook OS 2.0
RIM toont het nieuwe besturingssysteem voor de PlayBook-tablets. Dit OS 2.0 moet de mogelijkheden van de PlayBooks aanzienlijk verbeteren.

We hebben het dan onder andere over het e-mail-berichtenverkeer, verdere integratie van sociale netwerken. Ook wordt de samenwerking tussen de PlayBook tablet en een BlackBerry telefoon verbeterd. Er zijn veel verbeterde apps. Apps krijgen meer mogelijkheden, er komt een online video-winkel en niet onbelangrijk de browser wordt sterk verbeterd.

Het BlackBerry OS 2.0 zal als update gratis aan PlayBook-bezitters worden aangeboden. De verwachting is dat dit in februari van 2012 zal gebeuren.

Ondertussen circuleren er berichten over internet als zou RIM creditcardbetalingen weigeren voor de deze maand in de aanbieding zijnde PlayBook tablets. Volgens sommigen leidt een bestelling en betaling per creditcard zelfs tot een blokkade van de creditcard.

Zie ook onderstaande video:

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten