Browsers blokkeren toegang tot KickAss Torrents

© CIDimport

Browsers blokkeren toegang tot KickAss Torrents

Software

Geplaatst: 13 april 2016 - 07:49

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:10

Redactie

Firefox, Chrome en Safari blokkeren momenteel de toegang tot de populaire torrentsite KickAss Torrents. Volgens de browsers lopen bezoekers er gevaar slachtoffer te worden van phishing.

Sinds gisteren geven de browsers een waarschuwing zodra de illegale downloadsite wordt bezocht. De beheerders van Kickass Torrents vertellen aan Torrentfreak dat er een oplossing is gevonden, maar de site blijft vooralsnog geblokkeerd.

De torrentwebsite werd al een paar keer eerder geblokkeerd vanwege veiligheidsrisico's. Destijds bleken malafide reclamebanners (ook wel malvertising genoemd) de boosdoener. 

Waarschuwing negeren?

Internetgebruikers kunnen wel naar de site zodra ze de waarschuwing negeren, maar dat is niet aan te raden. KickAss Torrents verwacht spoedig weer gewoon bereikbaar te zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000