BMW start pilot met zelfrijdende taxi's in Duitsland

Autofabrikant BMW begint met een pilot met zelfrijdende taxi's in München. Vanaf begin 2017 moeten 40 autonome wagens passagiers in die stad gaan vervoeren.

Met de autonome taxi's probeert BMW te concurreren met met autodeeldiensten als Uber. Er worden veertig auto's voorzien van de benodigde apparatuur om de wagens zelfstandig te laten rijden, maar in iedere auto is wel een getraind chauffeur aanwezig die kan ingrijpen en het systeem in de gaten blijft houden.

Uitbreiding

BMW hoopt dat de pilot succesvol verloopt, en zal de dienst verder uitbreiden naar andere steden. Momenteel loopt in Seatle een ander project van BMW, waarbij auto's per minuut kunnen worden geboekt en gedeeld met meerdere passagiers. BWM ziet veel potentie in dergelijke constructies en zal de autonome auto's uiteindelijk ook voor dat doel gaan inzetten als de techniek volwassen genoeg is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000