BlackBerry zet zichzelf te koop

BlackBerry lijkt bereid te zijn zichzelf te verkopen aan een andere partij. Het bedrijf heeft bevestigd dat het 'strategische opties' onderzoekt om de huidige, financiële problemen op te lossen. Sinds de introductie van de nieuwe BlackBerry Z10 en Q10 gaat het iets beter met de fabrikant, maar de toekomst is allesbehalve rooskleurig.

Een werkgroep moet op zoek gaan naar mogelijkheden om het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem fermer in de markt te zetten. Er wordt hierbij gesproken over een aantal opties, zoals joint ventures, een samenwerkingsverband of een overname. Dat laatste zou een interessante mogelijkheid kunnen zijn voor bedrijven als Samsung of Acer, die niet al te afhankelijk willen worden van Android. BlackBerry overweegt de beurs van New York te verlaten om zo meer ruimte te hebben de huidige problematiek op te lossen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000