Arrestaties rond Wirelurker-malware

Chinese autoriteiten hebben drie verdachten opgepakt die mogelijk verantwoordelijk zijn geweest voor de malware Wirelurker, het virus dat via USB iOS-apparaten besmette.

Daarover schrijft de BBC vandaag. Ook de website die gebruikt werd om Wirelurker te verspreiden is offline gehaald. De malware verstopte zich in besmette apps op de Chinese Maiyadi App Store, een alternatieve app-winkel voor Mac. Bij het aansluiten van een iPhone via de USB, maakte het virus de overstap.

Schade

De malware zou zich vooral richten op Chinese iPhone-bezitters en Apple heeft inmiddels maatregelen genomen om Wirelurker geen kans te geven zich verder te manifesteren.

Nog steeds is niet duidelijk welke schade het virus precies probeerde aan te richten. Apple raadt gebruikers aan om apps in het vervolg alleen via de officiële App Store te downloaden.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000