''Apple moet harder innoveren''

Apple CEO Tim Cook komt steeds meer onder vuur te liggen vanuit zijn eigen Raad van Bestuur. Die maken zich zorgen om de afzwakkende positie van Apple op de wereldmarkt en het gebrek aan innovatie binnen het bedrijf. Apple heeft al tijdenlang geen nieuw product op de markt gezet.

De Raad van Bestuur vraagt zich inmiddels af wat er in de pijplijn zit bij Apple. Het bedrijf raakte sinds het heraantreden van Steve Jobs weer bekend om zijn innovatieve producten, maar lijkt deze titel onder het leiderschap van Tim Cook weer kwijt te raken. De laatste belangrijke productlancering was de iPad (en daarvoor de MacBook Air, iPhone en iPod). Tim Cook zelf heeft al aangegeven dat 2014 een 'heet' jaar gaat worden. Vermoedelijk zullen we dan de vruchten zien van onderhandelingen met kabelmaatschappijen, in de vorm van een Apple HDTV, en een Apple-eigen smartwatch. Of dat voldoende zal zijn voor de Raad van Bestuur om het vertrouwen in Cook te houden zal alleen de tijd doen uitwijzen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000