Er is inmiddels een scala aan apparaten te koop waarmee we kranten, tijdschriften en boeken digitaal kunnen lezen. Maar ook applicaties voor de computer, smartphone of tablet bieden uitkomst om e-books te kopen en te lezen. Welke applicatie is de beste?

Dit gratis programma is beschikbaar voor iOS- en Androidapparaten en kan overweg met zowel onbeveiligde als drm-beveiligde epub- en pdf-bestanden. De applicatie voor iOS ondersteunt bovendien cbr/cbz-bestanden. Wanneer je Bluefire Reader voor het eerst gebruikt, vraagt het programma je om jouw Adobe-id. Nadat je de koppeling met dit account tot stand hebt gebracht, kan je aan de slag. Om boeken toe te voegen gebruik je bijvoorbeeld iTunes, maar je kunt ze ook downloaden met een webbrowser, met e-mail of met Dropbox. Gebruikers van Android kunnen bestanden vanaf een sd-kaart importeren.

Aanpassingen zoals lettertype, lettergrootte, interlinie, uitvulling, kleuren en kolommarges zijn zichtbaar in een voorvertoning van enkele regels. Je kunt bladwijzers maken en hier notities bij plaatsen. De iOS-app biedt een zoekfunctie die de gevonden trefwoorden in het boek markeert met een kleur. Met de iOS app kan je gratis boeken vinden op Feedbooks, de Android-versie biedt daarnaast de online catalogi van Books-a-million en BookOnBoard, waar je behalve het commerciële aanbod ook veel gratis boeken tegenkomt.

6,0

Pluspunten

leest drm-beveiligde e-books én cbr/cbz-bestanden

Minpunten

Adobe-id noodzakelijk

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten