Er is inmiddels een scala aan apparaten te koop waarmee we kranten, tijdschriften en boeken digitaal kunnen lezen. Maar ook applicaties voor de computer, smartphone of tablet bieden uitkomst om e-books te kopen en te lezen. Welke applicatie is de beste?

Met Adobe Digital Editions kan je drm-beveiligde e-books lezen en naar diverse hardware e-readers exporteren. Het programma is geschikt voor het lezen van pdf- en epub-bestanden. De e-reader is beschikbaar als Air-applicatie en hierdoor beschikbaar voor meerdere besturingssystemen.

Om het programma te kunnen gebruiken is een Adobe-id nodig (gratis registratie). Daarmee kunnen de e-books op meerdere computers worden gedeeld. De vormgeving van het programma is sober maar functioneel. De opties om de layout van de tekst aan te passen zijn niet erg uitgebreid, maar bieden desondanks voldoende mogelijkheden om het lezen te veraangenamen.

Een zoekoptie is aanwezig en het is bovendien mogelijk om notities en bladwijzers toe te voegen. Helaas kunnen we geen tekstmarkeringen bewaren. Een nachtmodus, waarmee we prettiger lezen in het donker, ontbreekt eveneens. Verder missen we functies als een woordenboek of andere naslag en er is ook geen online catalogus waarin we boeken kunnen zoeken en downloaden.

6,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

leest drm-beveiligde e-books

Minpunten

beperkte functionaliteit

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000