Het is bijna onmogelijk om 160 GB aan gegevens makkelijker mee te nemen dan met de Maxtor OneTouch III Mini Edition -- het schijfje weegt slechts 207 gram.

Naast de ingebouwde 2,5" harde schijf heeft Maxtor de OneTouch III ook voorzien van speciale backupsoftware, die helaas wel eerst op de harde schijf van de computer geïnstalleerd moet worden. De backupsoftware maakt het mogelijk in een handomdraai een kopie te maken van de Mijn Documenten-map of uw eigen keuze aan mappen en bestanden. Als extra opties kunnen de backups handmatig of via een schedule uitgevoerd worden. De handmatige backup wordt gestart door een enkele druk op een knop in de behuizing, makkelijker kan niet. Wie bang is dat onbevoegden zo backups zullen starten kan een wachtwoord aan het backupproces toekennen.

Met een gemiddelde doorvoersnelheid van ongeveer 25 MB/s is het de controller die de harde schijf afremt. De doorvoersnelheid is overigens voldoende voor normaal gebruik. Met een geluidsproductie van 22,9 dB(A) is de schijf zelfs vlak voor u neus nog bijna geruisloos. Uiterst praktisch is dat Western Digital een usb-kabel met twee usb-stekkers meelevert, zodat de harde schijf ook bij apparaten met een lage usb-spanning toch zonder voeding zijn werk kan doen.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • Klein formaat

  • Zéér stil

  • Goede backupsoftware

  • Dubbele usb-kabel voor voeding

  • Niet de snelste drive

De Maxtor OneTouch III Mini Edition bewaart en backupt bestanden van meerdere pc's. De capaciteit is voor een 2,5" schijf zéér hoog, over de prestaties valt weinig negatiefs te melden en de schijf maakt amper geluid. Met zijn twee centimeter dikte is de schijf uiterst makkelijk mee te nemen, zelfs in uw borstzak.Capaciteit (GB)160Overige modellen80, 120Schijfformaat2.5 inchAantal schijven1RAID-
InterfaceUSB2.0
Activiteits-led?jaConnector ingebouwd?neeShockproof?neeDraagtas meegeleverd?neeBijzonderhedenUSB 2.0 Y-connector voor voeding

9,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000