Met deze compacte externe schijf heeft u veel opslagruimte voor het opslaan van belangrijke gegevens in een makkelijk mee te nemen doosje.

Het handzaam vormgegeven doosje dat ook nog is in verschillend kleuren verkrijgbaar is nauwelijks groter dan de 2,5 inch schijf die er in zit. Alleen de meegeleverde usb-kabel met twee stekkers aan te sluiten op pc of notebook is alles wat u nodig hebt. De twee usb-stekkers zijn nodig voor de voeding en leveren samen voldoend stroom, zodat er geen aparte netvoeding meer nodig is.
Aangesloten aan de pc wordt de schijf in Windows automatisch herkend als externe schijf en is voor de verkenner direct te benaderen. Met een bijzonder stabiele gemiddelde gemeten snelheid van 22 MB /seconde levert de Traveldrive redelijk goede prestaties.

Backupsoftware

Memorex levert de Arcsoft Total Media Backup software mee. Dit programma moet wel op de pc geïnstalleerd worden, maar daarna is het heel eenvoudig om snel gecomprimeerde back-ups te maken van belangrijke bestanden.

Compact

Wij testen de 250 GB versie er is er ook een in 160 GB of 320 GB uitvoering.
Met een gemiddelde prijs van ca. 30 cent per GB hebt u heel redelijk geprijsde externe opslag. Een grote externe schijf is per GB goedkoper maar wel veel groter en zwaarder en met een externe voeding lastiger mee te nemen en te gebruiken. De Traveldrive is vooral een handig en mobiel opslag apparaat voor onderweb. De Traveldrive vindt gemakkelijk een plaats in binnenzak of notebooktas.PluspuntenConclusie

  • Compact en licht

  • Stil

  • Geen voeding nodig

Een bijzonder compacte, stille en gemakkelijk te gebruiken schijf voor het veilig verplaatsen van flinke hoeveelheden gegevens tussen meerdere pc’s.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000