Halloween horrorfilms op Netflix

© PXimport

Halloween horrorfilms op Netflix

Geplaatst: 19 oktober 2018 - 07:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Partnerredactie

Oktober is niet alleen al in volle gang, het is ook de maand die afgesloten wordt met Halloween. Heb je nog suggesties nodig voor je enge filmavond? Wij zetten 8 spannende Netflix horrorfilms voor je op een rijtje.

© PXimport

The Ring

The Ring is een klassieker onder de horrorfilms. Een verboden videoband die niemand mag bekijken, iedereen die dat wel doet, sterft een gruwelijke dood. Natuurlijk is er een onschuldige ziel die de video wél te zien krijgt, en de race tegen de klok begint. Een perfecte combinatie tussen spanning en bovennatuurlijke horror.

The Fly

The Fly volgt een klassiek verhaal van een gedreven wetenschapper die een baanbrekende uitvinding doet. Zoals je natuurlijk kan verwachten gaat niet elk experiment goed. Het resultaat is een gruwelijke misvorming van de wetenschapper. Je kunt in deze film genieten van wat goede oude jaren ’80 horror en CGI.

The Cabin in the Woods

The Cabin in the Woods is een zeer verassende horrorfilm. Hij begint zoals bijna elke slecht gewaardeerde horrorfilm: een groepje tieners gaan naar een bos/kamp/hotel en worden op gruwelijke en creatieve wijze vermoord. The Cabin in the Woods brengt echter een geheel nieuwe dimensie aan het verhaal. Een aanrader als je zin hebt in een klassiek insteek met een verassende twist.

Sinister

Sinister is het verhaal van een schrijver die op waarheid gebaseerde misdaadboeken schrijft en besluit met zijn gezin te verhuizen naar een huis waar een heel gezin is gestorven door middel van ophanging. Het jonge dochtertje van het gezin werd vermist en is nooit teruggevonden. Dat is natuurlijk dé plek waar je graag wil wonen als thrillerschrijver. Én het is een garantie voor mysterieuze problemen.

Insidious

Insidious is een horrorfilm met enkele klassieke elementen. Denk aan snerpende violen, orgels, demonen met geitenpoten. Dit maakt de film een plezier om te kijken en perfect voor een horrorfilmavond. Hij gaat in op de diepe lagen van het onderbewustzijn, en stille wateren blijken diepe en enge gronden te hebben.

Case 39

Een maatschappelijk werkster komt terecht bij een gezin waarvan de ouders ervan verdacht worden hun dochtertje te mishandelen. Het is haar 'Case 39'. Als de maatschappelijk werkster het dochtertje aantreft in de oven waar haar ouders haar in geduwd hebben, wordt dit idee bevestigd. De vrouw neemt het op zich om voor het kind te zorgen maar dan blijkt er toch meer aan de hand te zijn dan ze eigenlijk dacht.

Dark Skies

In Dark Skies gebeuren in het huis van de familie Barret plotseling vreemde en onverklaarbare dingen. Nacht op nacht worden er etenswaren door de hele keuken verspreid. Wat kan de oorzaak zijn van deze ongevraagde puinhoop? De zoektocht naar een verklaring begint en het antwoord lijkt gezocht te moeten worden in een buitenaardse verklaring.

The Collection

Als je zin hebt in echte gore horror dan moet je

kijken. In deze bloedstollende film wordt ingebroken in een groot huis. Maar de inbreker is niet gekomen met de intentie om het hele huis leeg te roven. Hij heeft een veel gruwelijker en pijnlijker motief.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000