Deze veranderingen zijn de laatste tijd naar TikTok gekomen

© PXimport

Deze veranderingen zijn de laatste tijd naar TikTok gekomen

Geplaatst: 21 juli 2020 - 02:08

Aangepast: 14 december 2022 - 11:00

Laura Jenny

We weten inmiddels al een jaar dat TikTok een rage is die alleen nog maar groter wordt. De laatste maanden is dat alleen maar gegroeid. Tegelijkertijd voegt TikTok nieuwe dingen toe om de app beter beheerbaar te maken, maar ook leuker. Dit is het afgelopen jaar gewijzigd of verbeterd aan TikTok.

Kinderen kijken gemiddeld 80 minuten per dag TikTok-video’s. Video’s van dansende tieners en celebrities. Video’s met sketches, lipsyncing en geweldige choreografieën, waarbij iedereen elkaar op een positieve manier uitdaagt om hetzelfde te doen. Het is een app waardoor bepaalde nummers groot kunnen worden, zoals Lil Nas X’s country-nummer Old Town Road, dat meer dan 67 miljoen keer op TikTok werd afgespeeld. Gigantisch, ook voor een app die inmiddels al meer dan 1,6 miljard keer is gedownload.

Het algoritme is aangepast

Toen de Black Lives Matter-protesten op hun hevigst waren, bleek dat de kijkteller op de video’s niet juist werd weergegeven. Content vanuit kleinere groepen werd juist minder getoond. TikTok heeft hierop een diversiteitsraad aangesteld en 3 miljoen dollar geschonken aan organisaties die de zwarte gemeenschap op de kaart zetten. Uiteraard heeft het ook het een en ander getweakt aan het algoritme, waardoor deze belangrijke video’s van mensen die weliswaar wat minder volgers hebben, toch worden gezien. Tegelijkertijd hoort daar een kanttekening bij: de contentmoderators die bij TikTok werken, worden geselecteerd met een voorkeur voor mensen die voor de communistische partij zijn. Er wordt dus vooral in China wel degelijk met een gekleurde bril gekeken naar de content die voorbij komt.

© PXimport

Adverteren is verbeterd

Voor adverteren is TikTok niet altijd het makkelijkste platform, maar er worden stappen gezet om te zorgen dat dat beter wordt. Adverteerders kunnen bijvoorbeeld makkelijker een advertentie dupliceren of een groep advertenties in één keer aanpassen. Dat is handig voor de adverteerders, maar Tiktok in het algemeen is simpelweg prettiger als het gaat om advertenties. Wil je het niet zien, dan swipe je het weg, maar vaak gaan bedrijven anders creatiever om met adverteren op TikTok, waardoor de advertenties een grotere entertainmentwaarde hebben.

Ouders hebben betere tools

TikTok heeft een enorme aantrekkingskracht op jongeren, maar daar zitten ook kinderen bij. In principe mag je als je onder de 13 jaar oud bent geen TikTok-account hebben. Ouders kunnen bovendien het TikTok-gedrag van hun kroost ietwat beïnvloeden. Zo kun je de mogelijkheid weghalen om privéberichten te sturen. Hierdoor kunnen mensen alleen in het openbaar op video’s van je kind reageren. Er is ook geïntroduceerd dat je kunt instellen hoeveel tijd een kind mag besteden aan de TikTok-app. De modus heet Family Safety Mode.

© PXimport

Maatregelen tegen het coronavirus

Het coronavirus heeft gezorgd voor een enorme toevlucht voor TikTok, maar tegelijkertijd is het een sociaal netwerk. Dat betekent dat er ook juist een heleboel verkeerde informatie via de dienst wordt verspreid. Daarop heeft TikTok een mogelijkheid geïntroduceerd waarmee gebruikers video’s kunnen rapporteren die feitelijk onjuiste informatie verspreiden over het virus. Hiermee wordt een post meteen naar een soort speciale rij bij de moderators gestuurd, zodat deze zo spoedig mogelijk wordt bekeken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000