De beste series om te bingewatchen op Netflix

© PXimport

De beste series om te bingewatchen op Netflix

Geplaatst: 7 april 2020 - 05:30

Aangepast: 25 november 2022 - 08:41

Stefanie Katzenbauer

Nu we allemaal aan ons huis gebonden zijn, kunnen we wel wat afleiding gebruiken van al het verontrustende Coronanieuws. Het gigantische aanbod van Netflix biedt hiervoor een perfecte oplossing. Daarom zetten we de beste Netflix series om te bingewatchen voor je op een rij.

Avatar the Last Airbender

Wie van anime houdt en van een dosis humor afgewisseld met diepe wijsheden, kan Avatar: the Last Airbender kijken op Netflix. De drie seizoenen tellende serie werd vroeger uitgezonden op kinderzender Nickelodeon maar is ook zeker voor volwassenen erg vermakelijk. We volgen Aang, Katara en Suko die proberen de oorlog met de vijandelijke vuurnatie te stoppen. Gelukkig heeft Aang, die de Avatar is, daar alle vaardigheden voor in huis. Hij moet ze alleen nog ontwikkelen.

Bojack Horseman

Alle seizoenen van Bojack Horseman staan nu op Netflix en dat betekent dat je de serie van begin tot eind in één ruk af kunt kijken. In de wereld van Bojack Horseman leven dieren op gelijke voet met mensen en wijken dan ook niet af van mensen. Bojack Horseman is een bekende acteur in Hollywoo die worstelt met zijn beroemdheid en een hele hoop verslavingen. Verwacht echter niet te veel joligheid van deze getekende serie: het wordt soms pijnlijk echt, confronterend en verontrustend. Binnen enkele afleveringen ben je vergeten dat je naar getekende dieren kijkt, en wordt het zomaar een dramaserie.

Breaking Bad

Als dit niet het perfecte moment is om Breaking Bad (opnieuw) te kijken, dan weten wij het ook niet meer. Deze serie kreeg enorm veel populariteit toen hij net uitkwam en blijft voor veel mensen ook nu, jaren later, nog een favoriet. De zachtaardige Walter White verandert van een zieke scheikunde leraar in een van de meest gevreesde drugdealers van New Mexico. Alle seizoenen zijn beschikbaar op Netflix, dus je kunt dit hele drugsavontuur in één week (her)beleven. En ben je dan nog niet verzadigd? Begin dan aan de spin-off serie Better Call Saul.

Derek

Ben je op zoek naar ontwapenende humor met een dosis duisterheid? Dan is Derek de serie voor jou. Deze serie werd gemaakt én gespeeld door Ricky Gervais, van wie je overigens ook After Life kunt kijken op Netflix. Derek is een verstandelijk beperkte man die tussen de ouderen in een verzorgingstehuis woont. Om zijn dag een beetje in te vullen, heeft de verpleging Derek enkele taken gegeven. Het resultaat is een ontwapenende en emotionele serie die je zowel aan het lachen als aan het huilen maakt.

Friends

De afleveringen van Friends heb je ongetwijfeld al eens in gehusselde volgorde zien langskomen. Dan is nu het moment aangebroken om alle tien seizoenen van begin tot eind te kijken. Het dagelijkse leven en de vriendschap tussen Monica, Rachel, Phoebe, Chandler, Ross en Joe biedt uren aan vermaak.

Once Upon a Time

Ben je gek op sprookjes maar heb je alle Disneyfilms nu wel gezien? Dan is Once Upon a Time een goede afwisseling. Hierin zijn al je favoriete sprookjesfiguren opgenomen, maar zijn ze bevroren in de tijd omdat ze vergeten zijn dat ze een sprookjesfiguur zijn. Dit hoort natuurlijk allemaal bij een vloek van de slechte heks. Met zes seizoenen kun je in ieder geval al je fantasie de vrije loop laten.

Penny Dreadful

Hou je van duistere fantasie en angstaanjagende monsters en dit allemaal met een victoriaans sausje? Dan is Penny Dreadful een echte aanrader. In drie seizoenen volg je de begaafde Vanessa Ives in haar gevecht tegen het bovennatuurlijke én haar eigen geschiedenis. Heb je een zwak voor horrofilms? Bekijk dan onze lijst met de beste horrorfilms op Netflix.

The OA

Na een verdwijning van 7 jaar duikt een verwarde vrouw op in het ziekenhuis. Ze heeft littekens over haar hele lichaam en kan zich niets herinneren. Ze noemt zichzelf the OA. Wanneer haar ouders haar komen ophalen, treffen ze hun dochter verward en compleet anders aan. Het meest bizarre is nog wel dat ze voor haar verdwijning blind was, en nu plotseling weer kan zien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000