Blue Cave is bijzondere router van ASUS

Tijdens de Computex 2017-beurs te Taiwan valt een bijzondere router van ASUS op, de Blue Cave. Het kastje met een rond gat in het midden lijkt in de verste verte niet op wat we van routers gewend zijn.

De Blue Cave heeft geen externe antennes, die zitten namelijk in de router zelf verwerkt. Over de specificaties is nog weinig bekend, wel is duidelijk dat het een AC2600 dual-band-exemplaar betreft. Dit model is verder niet in mesh-netwerken te verwerken. Asus belooft verder een maximale draadloze snelheid van 1240 Mbps.

IoT-router

De router is met het oog op het internet-of-things voorzien van ondersteuning voor IFTTT, en AiProtection van Trend Micro. De security-toepassing is er specifiek op gericht dat malware zich niet van het ene naar het andere apparaat binnen het netwerk kan verspreiden.

De Blue Cave-router krijgt een adviesprijs mee van 180 dollar. Of en wanneer het apparaat ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000