Dell komt met nieuwe XPS 13 met Ubuntu, en Skylake-cpu

Dell komt met een nieuwe versie van de XPS 13 die op Ubuntu draait. De laptop heeft daarnaast een nieuwe Skylake-cpu en een usb-C-aansluiting.

Dat laat een Dell-medewerker weten op het forum van de fabrikant. Naast een nieuwe Ubuntu-laptop komt er ook een nieuwe XPS-laptop met 16 GB aan RAM en een i7-processor. Er zijn niet heel veel details bekend over de nieuwe laptop.
 

Skylake

Wel wilde de medewerker kwijt dat de nieuwe XPS 13 een Intel Skylake-processor krijgt, en een nieuwe wifi-kaart die ofwel van Intel ofwel van Broadcom komt.
 

Usb-C

Daarnaast krijgt de nieuwe laptop ook een usb-c-aansluiting 3.1 die video en Thunderbolt ondersteunt. Wel moet er volgens de medewerker nog veel getest worden met een nieuwe dockingstation als die via usb-c-werkt, dus is het niet zeker wanneer het nieuwe apparaat in Europa verschijnt. Ook is niet bekend wat het model gaat kosten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000