Apple Maps-routes van je Mac naar je iPhone sturen

Apple Maps is de kaartendienst van Apple, die beschikbaar is op Mac, iPhone, iPad en iPod Touch. Hierin kun je locaties opzoeken, routes berekenen en real-time verkeerssituaties zien. Wat veel mensen niet weten, is dat je routes naar andere apparaten kunt sturen. Hier leggen we uit hoe dat werkt.

Een route opzoeken met Apple Maps is simpel en snel, en je kunt dit doen op al je Apple devices. Voor een goed overzicht van een reis is het scherm van je iPhone soms te klein. Een route opzoeken op je iPad of Mac is dan een uitkomst. Maar een iPad heeft niet altijd internet, en een Mac is niet handig mee te nemen onderweg. Navigatie is ideaal op je iPhone. Een handige feature van Apple Maps is dat je routes uit kunt wisselen tussen al deze apparaten. Lees ook: Apple gaat voor eigen Street View.

De meest voorkomende situatie zal zijn dat je een route opzoekt op je Mac, en deze wilt versturen naar je iPhone. Zo kun je je iPhone gebruiken voor stap-voor-stap navigatie. In dit voorbeeld reizen we vanaf huis naar de Apple Store in Haarlem.

© PXimport

De speld met het informatiekaartje.

Stap 1: locatie opzoeken

Eerst zoeken we de locatie op in Apple Maps op een Mac. Open de Maps applicatie en zoek bovenin de zoekbalk naar de gewenste locatie. In dit geval zoeken we op Apple Store Haarlem. Als de locatie gevonden is, verschijnt er een speld op de kaart met daaraan een kaartje. Klik op het blauwe vakje met een auto, voetganger of een bus erin. Apple Maps creëert nu een route vanaf je huidige locatie naar het adres. De route is aan de linkerkant van het scherm te bekijken.

© PXimport

Het vergrendelscherm met de notificatie.

Stap 2: naar je iPhone sturen

Als je een route hebt gevonden, moeten we deze nog naar de iPhone sturen. Om dit te doen klik je bovenin - rechts van de zoekbalk - op de deelknop (een vierkant met een pijl eruit). Er verschijnt nu een menu met deelopties. Klik op de iPhone. Nu wordt de route verstuurd.

Stap 3: de route openen op je iPhone

Als de route verstuurd is, verschijnt er een notificatie op het vergrendelscherm van je iPhone. Veeg van links naar rechts over de notificatie om deze te openen in Apple Maps. De route laadt nu automatisch. Tik onderaan op Start om de navigatie te beginnen.

Om te onthouden

Om deze functie te gebruiken moet de iPhone minstens iOS 6 draaien, en moet OS X Mavericks of hoger geïnstalleerd te zijn op de Mac.

Ook moeten beide apparaten aan hetzelfde Apple ID gekoppeld zijn. De apparaten hoeven niet met hetzelfde WiFi netwerk verbonden te zijn.

Meer over het veranderen van je Apple ID vind je in ons artikel Je Apple ID veranderen doe je zo.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten