Prototype van contactlenzen met mini-oledschermpje gedemonstreerd

Prototype van contactlenzen met mini-oledschermpje gedemonstreerd

Game accessoires

Geplaatst: 8 december 2022 - 08:29

Aangepast: 16 december 2022 - 09:20

Redactie

Het bedrijf Mojo Vision heeft een prototype getoond van speciale contactlenzen met daarin een transparant oledschermpje. Hierdoor krijg je extra informatie te zien van de omgeving om je heen.

De contactlenzen tonen dankzij een ingebouwd transparant schermpje extra informatie. Zo’n fenomeen heet Augmented Reality (AR), en wordt al breed toegepast op smartphones en VR-brillen. Deze lenzen gaan daarin een stapje verder.

In de demo wordt bijvoorbeeld getoond waar een sterrenbeeld in de nachthemel zich bevindt, onderweg wordt route-informatie weergegeven en restaurantinformatie wordt getoond voor iemand die op straat naar het gebouw kijkt.

De contactlenzen zijn natuurlijk nog een prototype en of dit echt de toekomst wordt van AR en draagbare tech, dat valt te betwijfelen. In de onderstaande YouTube Short-video laten we het prototype van de lenzen zien.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000