Geruchten over Apple VR blijven rondgaan

Geruchten over Apple VR blijven rondgaan

Game accessoires

Geplaatst: 27 september 2022 - 08:57

Redactie

Al jaren gaan geruchten rond dat Apple ook met een VR-bril komt. Achter de schermen lijkt er druk gewerkt te worden aan hardware en software voor een eigen AR- en VR-platform.

Met virtual reality (VR) wordt een kunstmatige wereld voor je ogen getrokken, middels een VR-bril. Bij augmented reality (AR) wordt de werkelijkheid voor je ogen aangepast. Bijvoorbeeld door beeld dat door de camera gezien wordt te verrijken met digitale objecten, zodat je op het scherm van je telefoon of bril een combinatie van beide echte wereld en de digitale wereld ziet.

Veel bedrijven zijn hier al jaren druk mee bezig. Oculus, Steam, Samsung. Zelfs Google had een tijd geleden de slecht-ontvangen Google Glass. Ook Microsoft doet mee met de Holodeck, waarmee Microsoft VR en AR bestaansrecht in het bedrijfsleven probeert te geven.

Waar blijft Apple?

Grote afwezige tot dusver is Apple. Toch rommelt het achter de schermen. Niet alleen gaan al jaren geruchten dat ook Apple eigen producten ontwikkelt. Ook heeft het bedrijf handelsmerken aangevraagd voor de nieuwe producten en diensten: Reality One, Reality Pro of Reality Processor.

 

Watch on YouTube

 

Vind je deze video leuk? Vergeet je dan niet te abonneren op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000