Ockel Sirius A (Pro)

Desktops & monitoren

Geplaatst: 20 april 2018 - 08:21

Met de Ockel Sirius A (Pro) heb je altijd een veelzijdige mediaspeler op zak. Kijk op het geïntegreerde scherm naar Netflix-films of stuur je beeld en geluid rechtstreeks door naar de thuisbioscoop. Kortom, gebruik deze mini-pc als flexibele mediapartner!

  Lees hier wat dit betekent.

Het duurde even, maar de veelbelovende Sirius A (Pro) is nu eindelijk in Nederland te koop. Hiervoor is er via een lange maar succesvolle crowdfunding-campagne voldoende geld binnengeharkt. Het product laat zich het beste omschrijven als een kant-en-klare mini-pc inclusief aanraakscherm waarop traditionele desktopaansluitingen zijn gehuisvest. Een groot pluspunt is de aanwezigheid van een Intel Atom-chipset, waardoor Windows 10 zonder concessies met alle hardware samenwerkt. Gunstig, want met Microsofts besturingssysteem richt je naar eigen wens een draagbare mediaspeler in.

Altijd en overal streamen

De Microsoft Store staat vol met video-apps waarmee je mooie beelden kunt streamen. Denk bijvoorbeeld aan Netflix, Ziggo Go en NPO Uitzending Gemist. Daarnaast is via een browser natuurlijk iedere streaming-videodienst bereikbaar, zoals YouTube en RTL XL. De aanwezige 802.11a/b/g/n/ac-adapter komt hierbij goed van pas, want hiermee pikt de mini-pc snelle wifi-signalen gemakkelijk op. Maak bijvoorbeeld verbinding met een openbare hotspot en kijk de nieuwste Netflix-series op het geïntegreerde full-hd-scherm van zes inch. Liever op groot formaat kijken? Met behulp van de hdmi1.4a-uitgang sluit je de Sirius A (Pro) aan op iedere hedendaagse televisie. Dat kan zelfs in een resolutie van 3840 × 2160 pixels, zodat je ook 4K-beelden met een verversingssnelheid van dertig beelden per seconde op een extern scherm kunt afspelen. Zeker voor het streamen van 4K-films is de aanwezige gigabit-ethernetpoort een uitkomst om vloeiende beelden te garanderen.

Mediabibliotheek opbouwen

Naast video’s streamen gebruik je de Sirius A net zo gemakkelijk om eigen mediabestanden op te slaan. Zo neem je favoriete films overal mee naartoe. De reguliere versie van deze mobiele computer bevat 64 GB opslagcapaciteit, terwijl de Pro-editie 128 GB aan boord heeft. Voor de opslag van films en muziek is dat natuurlijk weinig. Gelukkig heeft de zijkant van het apparaat een kaartlezer waarin je een micro-sd-kaart van maximaal 2 TB kunt prikken. Daarnaast sluit je via twee reguliere usb-poorten en een usb-c-aansluiting naar hartenlust externe schijven of usb-sticks aan. Voor het beheren en afspelen van mediabestanden kies je zelf de gewenste software. Onder Windows 10 bestaan er tenslotte allerlei slimme oplossingen, zoals Plex, MediaPortal en het veelgeprezen Kodi.

Centrale mediahub

Zeker bij gebruik van een ruime micro-sd-kaart kun je flink wat films, series en muziek op de Sirius A (Pro) kwijt. Andere apparaten in je thuisnetwerk profiteren daarvan, want je streamt mediabestanden rechtstreeks naar een geschikte smart-tv, receiver, gameconsole, computer of mediabox. Je hoeft hiervoor alleen maar een mediaserver op de mini-pc te activeren, bijvoorbeeld via Windows Media Player of Kodi. Op die manier fungeert de Sirius A (Pro) als centrale mediahub voor diverse afspeelapparaten binnen je woning.

Meer weten?

De Ockel Sirius A (Pro) presteert uitstekend als mediaspeler, maar je kunt nog véél meer met dit bijzondere apparaat doen. De redactie van Computer!Totaal probeerde diverse mogelijkheden uit en publiceerde onlangs een uitgebreide review.

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000