© CIDimport

Nokia stapt in online muziek-verkoop

Desktops & monitoren

Geplaatst: 11 augustus 2006 - 06:08

Aangepast: 19 september 2022 - 12:33

Redactie

Nokia wil een gooi gaan doen naar leiderschap op de markt voor digitale muziek. Volgend jaar lanceert het Finse bedrijf een concurrent voor Apple's iTunes online muziekwinkel. Nokia hoopt dat zijn mobieltjes, die geschikt zijn voor het afspelen van muziek, uiteindelijk de positie zullen overnemen van de iPod.

Nokia stapt in online muziek-verkoop

Nokia wil een gooi gaan doen naar leiderschap op de markt voor digitale muziek. Volgend jaar lanceert het Finse bedrijf een concurrent voor Apple's iTunes online muziekwinkel.

Nokia hoopt dat zijn mobieltjes, die geschikt zijn voor het afspelen van muziek, uiteindelijk de positie zullen overnemen van de iPod. Het bedrijf heeft nog geen naam voor zijn nieuwe dienst, maar volgens de Financial Times zou het een gedegen dreiging vormen voor iTunes en iPod.

"Wij willen de wereldwijde leider zijn in mobiele muziekervaring. Als dat betekent dat we de markt op moeten waar Apple zich begeeft, dan is dat zo," aldus een Nokia woordvoerder tegen de zakenkrant.

Nokia verkocht vorig jaar 45 miljoen mobiele telefoons die geschikt zijn voor het afspelen van digitale muziek. Het hoopt op een stijging tot tachtig miljoen dit jaar. Apple moest het vorig jaar doen met een afzet van 35 miljoen iPods.

Bron: Computable

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000