Meeste mail vrijdag geopend

Desktops & monitoren

Geplaatst: 23 maart 2006 - 11:03

Aangepast: 19 september 2022 - 12:41

Uit een Amerikaanse analyse van 2,7 miljard e-mailtjes blijkt dat digitale poststukken de grootste kans lopen geopend te worden op vrijdagen.In veertien achtereenvolgende maanden scoorde de vrijdag als de dag met het hoogste percentage geopende mails. Het meest doorgeklikt op links in e-mails gebeurt verhoudingsgewijs echter niet op vrijdag, maar op zondag.

Meeste mail vrijdag geopend

Uit een Amerikaanse analyse van 2,7 miljard e-mailtjes blijkt dat digitale poststukken de grootste kans lopen geopend te worden op vrijdagen.

In veertien achtereenvolgende maanden scoorde de vrijdag als de dag met het hoogste percentage geopende mails. Het meest doorgeklikt op links in e-mails gebeurt verhoudingsgewijs echter niet op vrijdag, maar op zondag. ExactTarget, dat met de cijfers komt, heeft hier wel een verklaring voor. "In een werkweek worden op een gemiddelde donderdag 24,5% van alle mails gestuurd; op vrijdag ligt dit percentage op 14,3. Logisch dus dat mails op vrijdag een groter kans maken om op te vallen - en dus geopend te worden. Op zaterdag en zondag worden recpectievelijk 4,9% en 3% van alle mails gestuurd. De kans dat een internetter dan daadwerkelijk interactief met z'n mails aan de slag gaat, ligt dus vele malen hoger dan door de week."

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000