Kunst tussen digitaal en analoog

Desktops & monitoren

Geplaatst: 22 maart 2006 - 09:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:15

Een Duits kunstenaars-gezelschap heeft usb als uitgangspunt genomen voor een tentoonstelling die een verbinding moet slaan tussen analoog en digitaal.De objecten en installaties van Dialog05 hebben als doel mensen te laten nadenken over de verschillen tussen analoog en digitaal, tussen fysiek en virtueel.

Kunst tussen digitaal en analoog

Een Duits kunstenaars-gezelschap heeft usb als uitgangspunt genomen voor een tentoonstelling die een verbinding moet slaan tussen analoog en digitaal.

De objecten en installaties van Dialog05 hebben als doel mensen te laten nadenken over de verschillen tussen analoog en digitaal, tussen fysiek en virtueel. Dat ze daarbij 'usb' als uitgangspunt genomen hebben, is voor het vijftal een logische stap, omdat usb staat voor een universele connectiviteit. Dat alles zorgt voor een intrigerende tentoonstelling, die van digitale apotheken (zie de stethoscoop hierboven) en een doos vol digitale herinneringen ook duidelijk laat zien hoe essentieel de computer in ons dagelijkse bestaan geworden is.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000