Eerste virus voor Mac OS X ontdekt

Desktops & monitoren

Geplaatst: 17 februari 2006 - 07:02

Virussen voor Apple-computers zijn schaars - maar ze zijn er wél. Antivirus-bedrijf Sophos heeft deze week het eerste virus voor het Apple Mac OS X platform ontdekt. Het virus, genaamd Leap-A (ook bekend als Oompa-A), verspreidt zich via het iChat instant messaging systeem.

Eerste virus voor Mac OS X ontdekt

Virussen voor Apple-computers zijn schaars - maar ze zijn er wél. Antivirus-bedrijf Sophos heeft deze week het eerste virus voor het Apple Mac OS X platform ontdekt. Het virus, genaamd Leap-A (ook bekend als Oompa-A), verspreidt zich via het iChat instant messaging systeem. Het stuurt zichzelf door als een bestand genaamd 'latestpics.tgz' naar alle contacten in de vriendenlijst van de geïnfecteerde gebruiker.

Als het 'latestpics.tgz' bestand geopend wordt op een computer, vermomt het zichzelf als een JPEG-icoontje om mensen te laten geloven dat het onschuldig is. De worm laat de tekst oompa* achter in de bron van geïnfecteerde programma's om te voorkomen dat dezelfde bestanden nogmaals geïnfecteerd worden.

* Waarop wij onmiddellijk aanvullen loompaloompadiedee, maar dit terzijde.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000