Zo verwijder je QuickTime van je Windows-pc

© PXimport

Zo verwijder je QuickTime van je Windows-pc

Computer accessoires

Geplaatst: 23 juni 2016 - 10:34

Aangepast: 16 november 2022 - 09:47

Chwhynny Overbeeke

Lang geleden was Apple's QuickTime een vaak geziene gast op Windows-pc's, vanwege de diepe koppeling met iTunes. Maar die tijden zijn voorbij. Apple is stilletjes gestopt met de ondersteuning van QuickTime voor Windows. Daarom is het een goed idee om de software te verwijderen.

Apple is een paar maanden geleden zonder aankondiging gestopt met de ondersteuning van QuickTime voor Windows - en terecht, want HTML5 is een veel beter alternatief. Dat betekent wel dat de software niet meer geüpdatet zal worden. Beveiligingslekken in QuickTime zullen dan ook niet meer gedicht worden. Er zijn al een aantal kwetsbaarheden ontdekt, en deze worden dus niet meer door Apple opgelost. Lees ook: Laat Windows 10 sneller draaien met deze trucs.

Risico

Dit vormt een beveiligingsrisico, aangezien kwaadwillende personen ook van deze kwetsbaarheden op de hoogte zijn. Om problemen te voorkomen kun je QuickTime beter van je Windows-pc verwijderen. Er zijn bovendien genoeg alternatieve programma's die nog wel gewoon ondersteund en bijgewerkt worden, waardoor QuickTime verre van onmisbaar is.

QuickTime verwijderen

Je kunt QuickTime op dezelfde manier verwijderen als andere programma's. Ga naar het Startmenu en klik op Instellingen. Klik op Systeem. Klik in het linker paneel op Apps en onderdelen en zoek in het rechter paneel in het veld Typ de naam van een app... naar QuickTime. Klik op het zoekresultaat en kies Verwijderen. Start nu je computer opnieuw op om het verwijderen te voltooien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000