Tariefsverhoging Marktplaats valt verkeerd

Marktplaats verhoogt zijn advertentietarieven -- tot woede van een grote groep handelaren. Vanaf vandaag worden er in een groot aantal rubrieken waarin adverteren gratis was, nu tarieven gevraagd van 3 tot 9 euro. In overige rubrieken gaan de tarieven omhoog naar 15 of zelfs 25 euro.Marktplaats kent een groot aantal rubrieken. Tot voor kort was het adverteren in rubrieken met 'kleine spullen' nog gratis. Nu wil Marktplaats hier tussen de 3 en 9 euro voor gaan vragen.

Het tarief voor het aanbieden van auto's en motoren stijgt van 9 naar 15 euro en wie zakelijke goederen of zijn huis wil verkopen moet nu zelfs 25 euro betalen.

Sommige branches dreigen nu de website links te laten liggen. Vooral adverteerders van tweedehands auto's zijn woedend over de tariefsverhoging. Veel mensen stappen nu over op Speuders.nl van de Telegraaf Media Groep, dat geen kosten in rekening brengt en ook belooft dit nooit te gaan doen. De directeur van Speuders ziet een flinke stijging van het aantal advertenties na de bekendmaking van de tariefsverhoging.

Marktplaats zelf, dat een onderdeel van eBay Nederland is, zegt zich geen zorgen te maken. Het bedrijf denkt dat de storm snel weer zal luwen en dat een gebruikersopstand bij tariefswijzigingen altijd onvermijdelijk is. Volgens Marktplaats zorgen de hogere tarieven ervoor dat er minder malafide handelaren op de site actief zijn, en dat met de tariefsverhoging dus ook de kwaliteit van het aanbod zal verbeteren.

Webwereld

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000