Review: Fritz!Box 6690 Cable

Computer accessoires

Geplaatst: 17 juni 2022 - 14:05

Aangepast: 19 september 2022 - 11:42

Alle Fritz!Box-routers hebben een ingebouwd modem. En sinds dit jaar vrije modemkeuze in Nederland geldt, kun je zo’n router dus ook gebruiken als vervanging van het modem van je provider.

Review: Fritz!Box 6690 Cable

De nieuwe Fritz!Box 6690 Cable focust zich hier deels op. Op de website van fabrikant AVM staan duidelijke handleidingen per provider om het routermodem in te stellen als alles-in-één-apparaat. Dat ging bij ons soepel en scheelt een (stroomverbruikend) product in de woonkamer. Helemaal handig is dat de 6690 Cable ook werkt als smarthome-centrale, telefooncentrale en DVB-C-onversleutelde tv-zenders kan doorgeven. Het apparaat ondersteunt de snelle wifi6-standaard (802.11ax) en DOCSIS 3.1 (dat Ziggo gebruikt).

Mogelijkheden

Het routermodem heeft aansluitingen voor onder meer dect-telefoons, twee keer usb 3.0, kabel en drie gigabit-lan-poorten. De 2,5Gbit/s-poort maakt het apparaat – dat er naar onze mening nogal ouderwets uitziet – compleet.

De bedrade en draadloze prestaties zijn uitstekend. Ons hele appartement is van snelle en betrouwbare wifi voorzien. In een groter huis kan de Fritz!Repeater 1200 AX uitkomst bieden. Deze wifi-repeater steek je in het stopcontact, koppel je met één druk op de knop aan de router, waarna hij het wifi-signaal uitbreidt met maximaal wifi6-snelheid. De repeater heeft één gigabit-lan-poort.

Prijs

Het voornaamste aandachtspunt van de Fritz!Box 6690 Cable is zijn adviesprijs van 319 euro. De optionele wifi-versterker kost nog eens 89 euro. Anderzijds vinden we het apparaat zijn geld wel waard. Het minder fraaie ontwerp nemen we graag op de koop toe. Een mooie afsluiting is dat AVM vijf jaar garantie geeft.

Conclusie

Handig alles-in-één-apparaat laat een goede indruk achter.

Pluspunten
Router én modem, mogelijkheden, vijf jaar garantie.
Minpunten
Uiterlijk, adviesprijs.

Adviesprijs: € 319,- (router), € 89,- (wifi-versterker)

Voor meer informatie: www.kwikr.nl/fritz6690

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000