Nieuwe 4k-projector van LG houdt gordijnen open

© PXimport

Nieuwe 4k-projector van LG houdt gordijnen open

Computer accessoires

Geplaatst: 2 juni 2022 - 13:09

Aangepast: 25 november 2022 - 11:38

Wesley Akkerman

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG kondigt een nieuwe 4k-projector aan, die maximaal 3.700 lumens aanbiedt. Daarmee gaat het bedrijf de concurrentie voorbij, maar daar betaal je ook flink voor. De europrijs is nog niet bekend, maar de dollarprijs spreekt boekdelen.

LG bracht de vraag voor zogenaamde ultra short throw (UST) projectors op gang met het originele Cinebeam-model. De nieuwste telg in deze serie is op en top high-end te noemen. De term ‘short throw’ duidt op het feit dat je een projector relatief dichtbij de muur kunt plaatsen, terwijl je een groot beeld geprojecteerd krijgt. Bij ‘normale’ projectors en beamers hebben apparaten meer ruimte nodig om een muur of doek te voorzien van beeld.

Als we kijken naar de nieuwe LG Cinebeam HU915QE, zoals de pakkende naam luidt, dan zien we dat het apparaat in staat is een beeld van 120 inch te presenteren op een afstand van ongeveer achttien centimeter. Bovendien biedt de projector 3.700 ANSI lumen aan. Dat is een behoorlijke hoeveelheid ligt, waardoor je niet verplicht bent de gordijnen dicht te doen wanneer je de projector gebruikt. Daardoor kan deze LG mogelijk je tv zelfs vervangen.

© PXimport

De nieuwe 4k-projector van LG

Bovendien moet de nieuwe 4k-projector van LG een contrastverhouding van 2.000.000:1 aanbieden. Dat getal is wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals hoe licht de kamer is bijvoorbeeld. Maar dit zal in een optimale situatie gemeten zijn. Het 4K HDR-videosignaal komt op de muur terecht via een driekanaals laser, dat het regenboogeffect moet tegengaan (dat je soms ziet wanneer je je ogen beweegt wanneer je naar een projectorbeeld kijkt).

In het persbericht maakt LG geen melding van aspecten als Dolby Vision (voor het beeld) of Dolby Atmos (voor het geluid), waardoor de kans groot is dat de 4k-projector de open standaard HDR10 ondersteunt. Daarnaast past het apparaat zijn helderheid automatisch aan op het omgevingslicht en worden dynamische HDR-tonen frame voor frame aangepast. Het adaptieve contrast maakt het aanbod compleet, omdat het contrast per scène aangepast wordt.

Streamen maar

Tot slot treffen we LG’s webOS aan op de projector. Dit is een slim besturingssysteem dat je tevens aantreft op de televisies van het bedrijf, dat toegang biedt tot videostreamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Apple TV+. 

De projector moet over enkele weken in de Verenigde Staten beschikbaar voor een machtige prijs van 6.000 dollar. Wanneer dit model naar Nederland komt en voor welke prijs, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000