Netgear heeft voor een deel van zijn onveilige routers inmiddels een definitieve patch uitgebracht, waarmee een ernstig veiligheidsprobleem wordt opgelost. Die versie is nieuwer dan de eerder uitgebrachte betaversie.

Eerder deze week had Netgear al een betaversie van een patch uitgebracht, waarmee een serieus beveilingslek voor drie modellen van haar routers kon worden gedicht. De definitieve update is beschikbaar voor de R6400, R7000 en R8000 modellen routers van Netgear.

Een week geleden werd een ernstig lek voor de genoemde modellen ontdekt door onderzoekers van hde Carnegie Mellon Universiteit. Door het bezoeken van een kwaadaardige website of het achterhalen van het ip-adres van de router kon gevaarlijke code worden geïnjecteerd, waardoor een hacker zichzelf root-toegang tot de router kon verschaffen en hierdoor complete controle over het systeem kon krijgen.

Modellen

Aanvankelijk leek het probleem zich alleen voor te doen op een drietal routers van Netgear, maar het gaat om meerdere modellen, zoals de R6250, R6900, R6100LG en de D6400. De complete lijst vind je hier.

Patch

Voor sommige modellen routers is echter nog slechts een betaversie beschikbaar, maar voor de R6400, R7000 en R8000 is een productiepatch te downloaden via de onderstaande link.

Download hier de patch

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000