Hoe kijk je de Tour de France zonder Flash?

Hoe kijk je de Tour de France zonder Flash?

Computer accessoires

Geplaatst: 13 juli 2015 - 09:40

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:15

Er blijkt opnieuw een aantal grote lekken in de Flash-player van Adobe te zitten. We raadden vorige week al aan de verouderde software de deur uit te doen, maar dat blijkt voor een vervelend bij-effect te hebben: Je kunt dan de Tour de France niet meer kijken via de NOS! Dat is natuurlijk niet erg handig, maar ja, we willen wel veilig blijven... Gelukkig is er een manier om de Tour toch te kijken via de NOS, ook al heb je Flash uitgeschakeld. Dat doe je zo!

Als je wil weten wat er allemaal aan de hand is met de Flash-player, kun je hier terecht voor meer info. We hebben ook een speciale pagina gemaakt waarin we laten zien hoe je Flash uit je browser verwijdert. Die vind je hier.

Je kunt de Tour de France nog steeds wel via de NOS kijken, maar dan via de app. Als je op je smartphone of tablet wil kijken, kun je bij onderstaande links terecht, maar je kunt ook een Android-emulator downloaden waarmee je de Tour gewoon kunt streamen op je desktop.

Je kunt de NPO-app hier downloaden:Voor iOS:Voor Android:Voor Windows Phone:

 


Als je de NPO-app echter op je desktop wil draaien, kun je het programma Bluestacks nodig. Je kunt dat hier direct downloaden. We laten je in onderstaande workshop zien wat je met het programma kunt.

Kies eerst de plek uit waar je Bluestacks wil installeren. Standaard is dat op de C:-schijf, maar niet in Program Files. Let daar dus op!

Tijdens de installatie wil Bluestacks toegang hebben tot de Play Store, en tot je de verbindingen van je apps. Die heb je wel nodig om de Tour te kunnen zien, dus Selecteer beide opties en klik op 'Next'.

Als de app geïnstalleerd is, kun je op zoek gaan naar apps. We zoeken bovenin naar de app van de Nederlandse Publieke Omroep, die de Tour live uitzenden.Voor je echter een app kunt downloaden, moet je inloggen met je Google-account. Dat is nodig als je iets downloadt uit de Play Store.

Je krijgt hiervoor een waarschuwingsscherm te zien, waarbij je op 'Continue' moet drukken. Je wordt dan automatisch naar het inlogscherm gebracht.Je hebt in dit scherm de optie om in te loggen met een bestaande Google-account, maar het is ook mogelijk om snel een nieuwe te maken als je liever geen 'echte' Google-account gebruikt.Als je geen emails van Google wil ontvangen, en wanneer je niet wil dat je (eenmalige) Google-account voor van alles wordt gebruikt, kun je de opties 'Back-up en herstel' en 'Communicatie' het beste uitzetten. Druk vervolgens op de pijl rechtsonder in de hoek.Je bent nu ingelogd, dus kun je op 'Let's go!' drukken om naar de Play Store te gaan.Zoek in de Play Store naar de NPO-app, en klik op 'Installeren'.

 

 

 

 


En voìla, je kunt hier live tv-kijken via de NPO-app, zonder dat je er Flash voor nodig hebt! Het is wat omslachtig, maar een beetje veiligheid mag wat moeite kosten, nietwaar?

 

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000