Continuum-telefoon HP Elite X3 te koop in Nederland

De HP Elite X3 is vanaf vandaag te koop in Nederland. Het toestel draait op Windows 10, die zich door Windows Continuum vooral op zakelijke gebruikers richt. De telefoon gaat € 863,- kosten en is ook voor consumenten te koop, al gaf HP eerder aan dat het apparaat alleen voor bedrijven te koop was.

De telefoon is te koop via de website van HP. Het bedrijf gaf tijdens de introductie van het toestel aan dat dat alleen te koop zou zijn voor zakelijke gebruikers, maar iedereen lijkt het toestel gewoon te bestellen voor consumenten.
 

Zakelijke gebruikers

Desondanks richt HP zich met het apparaat wel vooral op zakelijke gebruikers. Dat is vooral te zien aan de integratie van Continuum, de feature in Windows 10 waarmee het mobiele besturingssysteem via een dock omgebouwd kan worden naar een hybride desktopsysteem.

Lees hier ook onze review van Windows Continuum.
 

Docking-station

De Elite X3 werkt met een docking-station waarmee je de telefoon kunt verbinden met een beeldscherm. In het docking-station zitten ook een aantal aansluitpoorten zoals usb's en hdmi om muizen, toetsenborden en andere beeldschermen aan te sluiten. Het dock moet voor € 108,- bij de telefoon worden gekocht.

De telefoon draait op Windows 10 Mobile, en heeft HP's eigen 'Workspace'-software voorgeïnstalleerd. Daarmee kunnen gebruikers via een emulator x86-programma's draaien, wat vooral voor zakelijke gebruikers interessant is. Die moeten overigens wel betalen voor de dienst.
 

Prijs

De Elite X3 werd geïntroduceerd tijdens de MWC-beurs, eerder dit jaar. Onze preview van het toestel kun je hier lezen. Het toestel heeft een 2K-scherm van 6", en draait op een Snapdragon 820-processor. Het toestel kost € 863,-.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000