Bedenkers Popcorn Time lanceren Butter voor legaal streamen

© CIDimport

Bedenkers Popcorn Time lanceren Butter voor legaal streamen

Geplaatst: 23 oktober 2015 - 14:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:27

Redactie ID.nl

Popcorn Time ligt behoorlijk onder vuur de laatste tijd. Niet zo vreemd dus, dat de makers ervan de technologie ook willen inzetten voor iets 'goeds'. Dat is Butter geworden, zo blijkt vandaag. Maar wees niet bang, Popcorn Time blijft gewoon bestaan.

Ook Butter laat je films en series streamen via BitTorent-technologie, maar het programma haalt zijn content niet uit illegale bronnen.

Dat houdt in dat je met Butter alleen media kan streamen waar geen rechten op rusten, of waarvan de makers toestemming hebben gegeven het op Butter vindbaar te maken. Als voorbeeld wordt de inhoud van The Internet Archive genoemd.

De interface is gelijk aan die van Popcorn Time en de broncode is tevens open source. Daardoor wordt iedereen uitgenodigd met het programma te experimenteren en het uit te bouwen.

"Butter is dus in principe Popcorn Time, zonder het deel waarbij je voorzichtig moet zijn," aldus de ontwikkelaars.

Popcorn Time blijft

Overigens zeggen de bedenkers er dus bij dat Popcorn Time zelf voorlopig niet weggaat. De variant die op popcorntime.io is te vinden, blijft gewoon bestaan.

Om Butter te proberen, kun je de bestanden vinden op Github. Er is nog geen losse installer te downloaden, dus deze variant is alleen nog geschikt voor knutselaars. Ook wordt er gewerkt aan een app.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten