Zo installeer je apps op een smart-tv van Samsung

Zo installeer je apps op een smart-tv van Samsung

Geplaatst: 2 december 2023 - 15:02

Eric Beeckmans

Iedere smart-tv van Samsung wordt standaard geleverd met een aantal handige apps. Het is ook mogelijk om zelf extra apps toe te voegen of bestaande te verwijderen. We leggen je uit hoe je dat doet.

Met het installeren van apps maak je van je televisie een eindeloze bron van entertainment. Iedere tv komt met een aantal apps geïnstalleerd en klaar voor gebruik, maar extra apps installeren is geen ingewikkelde taak. Het installeren van apps verschilt echte wel per merk, omdat televisiefabrikanten allemaal hun eigen besturingssysteem gebruiken, of gebruik maken van Google TV of Android TV. In dit artikel gaan we aan de slag met het installeren van apps op een Samsung-televisie.

Open de app store

Als je apps op je Samsung-tv wil installeren, dan doe je dat via de ingebouwde app store. Om daar te komen, klik je op de Home-toets op je afstandsbediening. In de rij apps vind je het pictogram voor de app store. Navigeer daar naartoe met je afstandsbediening en klik op het app store-pictogram en de app store wordt geopend.

Zo installeer je apps op een smart-tv van Samsung-HFHy0VsjR3GUPJiacVSZ5w
0

Powered by

logo

Zoek je app

Ken je de naam van de app, klik dan rechts bovenaan het pictogram van de zoekfunctie (vergrootglas) en typ de naam in. Ook kun je bladeren door apps in de store; Samsung licht er alvast een paar voor je uit. Ook kun je direct zien welke apps populair zijn, deze worden bovernaan weergegeven. Nieuwe apps vind je onderaan het scherm. Heb je de gewenste app gevonden, klik er dan op.

Zo installeer je apps op een smart-tv van Samsung-RZSegVpATyGBl_sqjOwkzw

Hier kun je eenvoudig bladeren door de beschikbare apps in de store.

Apps installeren

Heb je een app geselecteerd, dan vind je informatie over de functies, welke machtigingen de app wil hebben op je televisie, hoeveel schijfruimte deze in beslag neemt en hoeveel sterren hij heeft gekregen van andere gebruikers van de app. Op diezelfde informatiepagina vind je linksboven de knop Installeren waarmee je de app op je tv installeert.

Zo installeer je apps op een smart-tv van Samsung-acFhgZdgShO7fitz30oyPw

Let wel: wil je nieuwe apps installeren op je Samsung-televisie, dan heb je - net als bij Apple iOS en Google Android - een account nodig om een app te installeren. Heb je nog geen Samsung-account, dan kun je er hier eentje aanmaken. Een Samsung-account kun je ook via het thuisscherm van de televisie aanmaken.

Zo installeer je apps op een smart-tv van Samsung-RFIw6GXwQySdkWeQQHUNFQ

Je moet een Samsung-account hebben om apps te installeren op je Samsung-tv.

Een Samsung-account is overigens niet nodig als je tevreden bent met de voogeïnstalleerde apps, maar wel wanneer je nieuwe apps gaat installeren.

Apps op de thuispagina plaatsen

Als je bepaalde apps regelmatig gebruikt, is het handig wanneer je deze op een makelijk bereikbare plaats op je tv-scherm kunt plaatsen. In dat geval plaats je zo'n app op het Home-scherm. Je kunt al je geïnstalleerde apps naar de gewenste plek verplaatsen.

Zo installeer je apps op een smart-tv van Samsung-K1LtUxHtSz6JxX_6ruDQow

Wacht tot de app geïnstalleerd is, en er verschijnt een toets op het scherm waarmee je de app kunt toevoegen aan startpagina met een knop. De app verschijnt dan achteraan in de rij apps, maar je kunt hem direct verplaatsen naar de gewenste positie.

Hoeveel vrije ruimte heb je nog?

Net als bij iedere slimme tv is de ruimte voor de installatie van apps beperkt: op een gegeven moment is er geen opslagruimte meer. Je kunt dan ook geen apps meer installeren. Benieuwd hoeveel vrije ruimte er nog is voor apps? In het instellingen-scherm kun je rechts bovenaan zien hoeveel opslagruimte er nog beschikbaar is.

Zo installeer je apps op een smart-tv van Samsung-DtzKLhqTTTuSnmfhJj4m2A
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000