ID.nl logo
Review Hisense 65U79NQ – Prima middenklasser
© Hisense
Huis

Review Hisense 65U79NQ – Prima middenklasser

Tv’s zitten al enkele jaren weer in een stroomversnelling van soms kleine maar soms ook grote stappen vooruit in termen van beeldkwaliteit. Dat je een 65inch-tv kunt kopen voor een bescheiden prijs, maar wel met beeldtechnologie die enkele jaren geleden nog aan topmodellen voorbehouden was, illustreert dat duidelijk. Hoe presteert deze Hisense 65U79NQ? Kleine stap voorwaarts of flinke verbetering ten opzichte van vorig jaar?

Uitstekend
Conclusie

De Hisense 65U79NQ pakt ten opzichte van 2023 uit met een goede verbetering van de piekhelderheid, maar zet in tegenstelling tot zijn grote broer, de U8NQ, geen stap vooruit op het vlak van contrast. Door de erg voorzichtige dimmingaanpak laat hij wat contrast liggen, zeker voor HDR10. Dat de dynamische tonemapping geen duidelijke verbetering biedt, kost hem ook wat punten. Het app-aanbod blijft een punt van aandacht, al is er verbetering op komst. Als totaalpakket kunnen we deze tv zeker waarderen. De tv heeft genoeg helderheid, contrast en kleurbereik in huis om zowel de doorsnee tv-kijker als filmliefhebber te bekoren, terwijl gamers een interessante keuze krijgen tussen Full HD op 240Hz of 4K op 144Hz. Dolby Vision met Precision Detail haalt de beste HDR-beelden uit de tv, dat is een goede troef. VIDAA U en de nieuwe comfortabele afstandsbediening zorgen voor prima gebruiksgemak. De tv is ook correct geprijsd, 65inch-beeldplezier hoeft duidelijk geen fortuin te kosten.

Plus- en minpunten
  • Prima piekhelderheid
  • Mooie HDR-beelden
  • VIDAA U is gebruiksvriendelijke en vlot
  • Degelijk gekalibreerd en veel bewegingscherpte
  • Dynamische tonemapping niet altijd een verbetering
  • Lokaal dimmen toont af en toe een halo
  • Kijkhoek matig

Specificaties Hisense 65U79NQ

Adviesprijs: 1399 euro Wat: Ultra HD LCD-tv (MiniLED FALD, 384 zones, Quantum Dot) Schermformaat: 65 inch (164 cm), vlak Aansluitingen: 4x HDMI (2x v2.0, 2x v2.1, eARC/ARC, ALLM, VRR, 4K120), 1x composiet video, 1x stereo minijack, 1x optisch digitaal uit, 2x USB, 1x hoofdtelefoon, 2x antenne, 1x ethernet, Wifi 5 (802.11b/g/n/ac), Bluetooth Extra’s: Dolby Vision IQ met Precision Detail, HDR10+ Adaptive, HDR10, HLG, VIDAA U7 OS, USB/DLNA-mediaspeler, DVB-T2/C/S2, CI+-slot Afmetingen: 1449 x 899 x 295 mm (incl. voet) Gewicht: 20,8 kg (incl. voet) Verbruik (per 1000 uur): SDR 67 KWh (D) / HDR 160 kWh (G)

Bekijk volledige verbruiksgegevens

Hoeveel je ook hebt betaald voor je televisie, doorgaans staat deze prominent in de woonkamer. Dan wil je natuurlijk ook graag dat hij er een beetje leuk uitziet. Anderzijds willen we wel wat inleveren op vlak van design als de beeldkwaliteit uiteindelijk veel belangrijker is. Dat hebben ze bij Hisense ook ingezien.

Aan de voorzijde is alles nog prima, het fijne metalen kader zal niemand storen. Maar in het profiel en aan de achterzijde worden de besparingen wat duidelijker. Hij is ongeveer 8cm diep, met een vrij hoekig profiel, en ietwat industrieel ogende verstevigingsribben aan de achterzijde. De centrale voet bestaat uit twee voetsteunen die afgedekt zijn met een wat goedkope kunststof plaat. Hij kan niet in hoogte versteld worden, maar laat wel voldoende ruimte voor een soundbar.

Lees ook: Hisense toont nieuwe line-up voor 2024: veel focus op mini-led

©Hisense

Aansluitingen

Bij de aansluitingen zijn er dan weer geen zware inleveringen geweest. De U79NQ is uitgerust met wifi 5 (zoals overigens nog steeds heel wat andere toestellen), maar dat is het enige verschil met de U8NQ, die over WiFi 6E beschikt.

De tv bevat vier HDMI-poorten, waarvan twee HDMI 2.1-aansluitingen met 48Gbps bandbreedte. Gamers kunnen daar 4K120-bronnen zoals spelconsoles aansluiten, en wie een game-pc aansluit, kan zelfs 4K144 gebruiken. De tv ondersteunt ALLM, HDMI VRR, AMD FreeSync, en is NVIDIA G-Sync Compatible. De input-lag toont dat Hisense gamers in gedachte had, met 16,5ms in 4K60 en 7,8ms in 2K120 kun je op een zeer responsieve game-ervaring rekenen.

©Eric Beeckmans | ID.nl

ARC/eARC is beschikbaar op een van de HDMI 2.1-poorten, dus wie een soundbar aansluit, houdt slechts één HDMI 2.1-poort over voor high end-gaming. Verder krijg je twee usb-poorten, een mini-jack ingang voor composiet video en stereo, hoofdtelefoonaansluiting, optisch digitale audio-uitgang, ethernet en Bluetooth. De tv heeft een enkelvoudige DVB-T/T2/C-tuner, een DVB-S/S2-tuner en een CI+-slot. Sluit externe usb-opslag aan als je tv wil pauzeren of opnemen.

Beter piekhelderheid, maar geen beter contrast

De 2023 U79KQ kreeg voor het eerst een miniled-achtergrondverlichting en VA-paneel. Dat leverde goed contrast, maar een ietwat tegenvallende piekhelderheid. Hisense gaf de de U8NQ een flinke upgrade tegenover vorig jaar, maar de U79NQ moet het minder verbetering stellen. De piekhelderheid kreeg gelukkig wel een flinke boost. In Filmmaker mode piekt ze nu tot 1124 nits op het 10 procet testvenster en 635 nits op een volledig wit scherm. Dat is bijna een verdubbeling op het 10 procent venster, op het volledig witte scherm is dat nog 10 procent beter dan vorig jaar. Het contrast kreeg echter geen upgrade.

©Hisense

De achtergrondverlichting is, net als bij het model in 2023, onderverdeeld in 32x12 (384) zones, en samen met het VA-paneel blijft het contrast in Filmmaker Mode steken op ongeveer 4.000:1. Net zoals op de U8NQ koos Hisense voor de laag-instelling bij lokaal dimmen, waardoor echt diepzwart niet mogelijk is.

We verkiezen opnieuw de medium-instelling voor lokaal dimmen. Dat resulteert in beter contrast en dieper zwart. De tv toont erg veel schaduwnuances, handig als je in een huiskamer kijkt waar nog redelijk wat omgevingslicht is. Met 384 zones en een erg voorzichtige dimming-aanpak kan de Hisense niet voorkomen dat er in HDR-beelden met sterke contrasten soms vaag een halo zichtbaar is rond heldere voorwerpen.

Echt zichtbare zonegrenzen worden wel uitstekend vermeden, en de dimming is snel en nauwkeurig zodat er geen zones ongewenst oplichten. De uniformiteit van ons testmodel was erg goed. De kijkhoek van het VA-paneel is zoals verwacht vrij beperkt. Wie te ver opzij van het centrum zit, ziet nog meer contrast verloren gaan, en dat kan duidelijke halo’s veroorzaken.

©Hisense

Zowel in SDR als HDR Filmmaker mode heeft de grijsschaal in de heldere tinten een lichtgele tint. De afwijking is klein genoeg om niet te storen, en kleurweergave blijft goed. Met een kleurbereik van 94 procent P3 en goede piekhelderheid is er potentieel voor mooie HDR-beelden. Dat zie je best in Dolby Vision-content. De processor ondersteunt Dolby Vision IQ met Precision Detail, en dat geeft beelden extra contrast en diepte, waardoor je ook iets meer detail ziet.

Lees ook: Tv-jargon: dit betekenen al die technische termen en afkortingen

In HDR10 is de beeldkwaliteit goed, maar Hisense laat wat punten liggen, omdat het geen rekening houdt met metadata en altijd tonemappet tot 10.000 nits. Daarmee wordt verlies van witnuance vermeden, maar maakt het heldere tinten ook veel donkerder dan noodzakelijk. Zo verliest het beeld wat impact, en gecombineerd met het beperkte contrast haalt dat wat HDR-beleving weg.

Vermijd het gebruik van HDR Tonemapping, dat is de instelling voor dynamische tonemapping. Die maakt het beeld juist weer te helder en dat is, afhankelijk van de content, eigenlijk geen verbetering.

©Hisense

Beeldverwerking

De vernieuwde HiView Pro AI-processor troffen we al aan in de UN8Q, dus het is geen verrassing dat de prestaties helemaal gelijklopend zijn. Goede beeldverwerking is van belang, omdat we zoveel verschillende bronnen gebruiken. De U79NQ legt goede resultaten voor, maar loopt duidelijk achter op merken als Sony, LG of Samsung.

De enige test waar de Hisense minder goed presteert, is het wegwerken van blokvorming in beelden die veroorzaakt wordt door te zware compressie. Probeer dat soort beeldmateriaal (bijvoorbeeld oude dvd’s) dan ook te vermijden. Upscaling en willekeurige ruisonderdrukking scoren prima.

©Eric Beeckmans | ID.nl

De processor heeft een nieuwe superresolutie-optie die detail in HD-beelden wat extra pit geeft. Bij SD-beelden (zoals van een dvd) zet je het beter uit, omdat er risico is dat de processor ook beeldfouten accentueert. De processor kan hinderlijke kleurstroken in zachte gradiënten elimineren, alleen onze lastigste testscène bleek nog een brug te ver.

Voor snel bewegende beelden heeft het een paneel goede bewegingsscherpte. Met Clear Motion geactiveerd win je nog meer detail, maar zie je dan weer een duidelijke dubbele rand rond bewegende voorwerpen. De tv heeft ook een 240Hz-mode, maar die veroorzaakt helaas sleepsporen bij snel bewegende voorwerpen.

Die mode kost ook wat verticale resolutie, dus laat het gewoon uitstaan. Gamers die framerate preferen boven resolutie kunnen die mode wel gebruiken in Full HD, zonder resolutieverlies.

Goede audio

Een 2.1-opstelling van 60 watt is voldoende om krachtige audio te leveren. De dialogen klinken duidelijk en muziek klinkt prima. Er is voldoende volume, maar wie erg veel vraagt, hoort wel vervorming in de klank. De processor grijpt soms ook hoorbaar in als de metalmuziek te luid door de kamer knalt. Er is ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X, en het surroundeffect is redelijk maar niet overduidelijk. Hoogte-effecten mag je niet vragen aangezien de tv geen omhooggerichte luidsprekers heeft. De baslijn klinkt wel duidelijk. Alles bij elkaar een keurig resultaat voor deze prijscategorie.

©Eric Beeckmans | ID.nl

VIDAA: nog steeds weinig lokale content

Over het smart tv-systeem, VIDAA U7, kunnen we kort zijn. Het werkt vlot, is overzichtelijk en heeft een redelijk aanbod apps. Internationale streamingdiensten zijn goed vertegenwoordigd, maar bij de lokale diensten moet Hisense het aanbod wat versterken. Momenteel missen we HBO Max, NPO Start, Pathé Thuis, VRT Max en Streamz.

©Eric Beeckmans | ID.nl

HBO Max en Streamz zouden volgens Hisense tegen het eind van 2024 beschikbaar moeten zijn en ook Canal Digitaal/Tv Vlaanderen komt eraan. In ons artikel over de 2023-versie van VIDAA U kom je meer te weten over dit besturingssysteem. Belangrijke wijzigingen ten opzichte van de vorige versie zijn er niet in VIDAA U7.

Een goed punt: ook de U79NQ kreeg de nieuwe afstandsbediening met een fotovoltaïsche cel aan de voorzijde en ingebouwde oplaadbare batterij. De afstandsbediening ligt ondanks de vrij lange vorm prima in de hand, en de toetsen hebben een zachte maar duidelijke aanslag.

©Eric Beeckmans | ID.nl

Conclusie

De Hisense 65U79NQ pakt ten opzichte van 2023 uit met een goede verbetering van de piekhelderheid, maar zet in tegenstelling tot zijn grote broer, de U8NQ, geen stap vooruit op het vlak van contrast. Door de erg voorzichtige dimmingaanpak laat hij wat contrast liggen, zeker voor HDR10. Dat de dynamische tonemapping geen duidelijke verbetering biedt, kost hem ook wat punten. Het app-aanbod blijft een punt van aandacht, al is er verbetering op komst. Als totaalpakket kunnen we deze tv zeker waarderen.

De tv heeft genoeg helderheid, contrast en kleurbereik in huis om zowel de doorsnee tv-kijker als filmliefhebber te bekoren, terwijl gamers een interessante keuze krijgen tussen Full HD op 240Hz of 4K op 144Hz. Dolby Vision met Precision Detail haalt de beste HDR-beelden uit de tv, dat is een goede troef. VIDAA U en de nieuwe comfortabele afstandsbediening zorgen voor prima gebruiksgemak. De tv is ook mooi geprijsd, 65inch-beeldplezier hoeft duidelijk geen fortuin te kosten.

▼ Volgende artikel
Kieskeurig.nl's grote tv-test: dit zijn de 15 beste televisies van 2024 (mét Black Friday-korting!)
© Ole | Adobe Stock
Huis

Kieskeurig.nl's grote tv-test: dit zijn de 15 beste televisies van 2024 (mét Black Friday-korting!)

Ook in 2024 hebben Kieskeurig.nl en ID.nl de beste televisies laten testen door expert Eric Beeckmans. En met Black Friday in aantocht is dit het moment om zo'n televisie voor een mooie prijs in de wacht te slepen. Bekijk snel welke tv's er zijn getest, en waar je ze het goedkoopst op de kop kunt tikken!

De televisies van vandaag de dag bieden natuurlijk tal van opties en functies, en verschillen qua gebruikte techniek aanzienlijk van elkaar. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Gelukkig helpen wij je op weg, want onze tv-expert Eric Beeckmans heeft de afgelopen maanden tal van modellen getest. De uitgebreide tests kun je per model afzonderlijk verder lezen, maar in dit artikel vatten we ze samen, inclusief tips waar je ze het voordeligst aan kunt schaffen.

Kieskeurig.nl Hot Deal

Ben je op zoek naar een nieuwe televisie voor een aantrekkelijke prijs? Kijk dan op Kieskeurig.nl. Tijdens Black Friday vind je daar namelijk veel van de in dit artikel besproken modellen met een flinke korting. Je herkent ze aan het 'Hot Deal'-logo. Daaraan zie je precies welke moedellen er in de aanbieding zijn en hoeveel procent korting er vanaf gaat!

Met dit logo zie je hoeveel korting een product op Kieskeurig.nl heeft

Onder iedere tv in dit artikel vind je een blokje met een link naar de winkel waar de besproken televisie het goedkoopst wordt aangeboden.

Panasonic TV-55Z85AEG - Extra vurig toestel

De Panasonic TV-55Z85AEG is een indrukwekkende 4K-oledtelevisie met een scherp beeld en uitstekende schaduwdetails. Dankzij de nieuwe HCX Pro AI MkII-processor biedt de tv voortreffelijke beeldverwerking en natuurlijke kleuren, zowel in SDR als HDR. Dolby Vision IQ en HDR10+ Adaptive zorgen voor een rijke HDR-ervaring. Gamers kunnen rekenen op lage input-lag en ondersteuning voor 4K120, hoewel 4K144 ontbreekt.

©Panasonic

Qua smart-tv-functionaliteit maakt Panasonic gebruik van Fire TV, dat een soepel gebruik biedt met goede zoekfuncties, maar in België een teleurstellend app-aanbod heeft. Het geluid is degelijk met Dolby Atmos, maar mist DTS-ondersteuning. Daarnaast bieden slechts twee van de vier HDMI-poorten versie 2.1. Het ontwerp is eenvoudig maar solide, met een relatief dikke behuizing en een centrale voetplaat zonder draaifunctie.

Pluspunten
Uitstekende beeldkwaliteit en schaduwdetails
Lage input-lag en sterke gamefunctionaliteiten
Ondersteuning voor HDR10+ en Dolby Vision IQ

Minpunten
Beperkt app-aanbod in België
Geen DTS-ondersteuning
Slechts twee HDMI 2.1-poorten


Sony Bravia K-65XR80 - De hogere prijs waard?

De Sony Bravia K-65XR80 is een 65inch-oledtelevisie die uitstekende beeldkwaliteit levert dankzij het oledpaneel en de XR-processor. Het design is prachtig afgewerkt en de audio is prima, mede door het Acoustic Surface-systeem. Google TV biedt een uitgebreid app-aanbod. Echter, de tv verbergt wat schaduwdetail en de kalibratie in de Professional-modus kan beter.

©Sony

Voor gamers is het jammer dat er slechts twee HDMI 2.1-poorten zijn. Ondanks deze kritiekpunten zet de Sony mooie resultaten neer, maar de prijs ligt wel flink hoger dan concurrenten zoals de LG C4.

Pluspunten
Prima piekhelderheid en kleurweergave
Zeer goede beeldverwerking
Prima audio met Acoustic Surface, Dolby Atmos en DTS:X

Minpunten
Verbergt veel schaduwdetail
Slechts twee HDMI 2.1-aansluitingen


LG OLED Evo G4 - Beeldkwaliteit voor de fijnproever

De LG OLED Evo G4 – volledig typemodel OLED65G36LA – is een topmodel in de oled-reeks, dat uitblinkt in beeldkwaliteit en veelzijdigheid. Met een vernieuwde Alpha 11-processor en verbeterde microlenzen biedt de G4 een piekhelderheid van 1615 nits en een kleurbereik van 97% P3. Dit zorgt voor prachtige beelden, vooral in HDR10 en Dolby Vision, hoewel HDR10+ ontbreekt. De tv is ideaal voor gamers dankzij de vier HDMI 2.1-poorten en lage input-lag.

©LG Electronics

WebOS 24 zorgt voor een uitgebreide smart-tv-ervaring, met vijf jaar updates. De audioprestaties zijn goed, met ondersteuning voor Dolby Atmos, al kan een soundbar voor een betere ervaring zorgen. Minpunten zijn de advertenties op het Home-scherm en een hoge lanceringsprijs.

Pluspunten
Sublieme piekhelderheid
Alpha 11-processor met uitstekende beeldverwerking
Fantastische HDR-beelden in HDR10 en Dolby Vision

Minpunten
Advertenties op het Home-scherm
Geen ondersteuning voor HDR10+


4TCL 115X955 - Groot, groter, grootst

De TCL 115X955 is een indrukwekkende 115inch-televisie die uitzonderlijke prestaties biedt dankzij zijn miniled-technologie. Met 20.000 dimming zones en een piekhelderheid tot 5000 nits, levert deze tv fenomenale beeldkwaliteit met nauwkeurige kleuren en uitgebreide HDR-ondersteuning. Hoewel het formaat en gewicht van de tv hem minder geschikt maken voor gemiddelde woonkamers, toont het toestel wel de mogelijkheden van de beste miniled-technologie.

©TCL

Het VA-paneel heeft een indrukwekkend contrast van bijna 50.000:1 met dimming. De televisie ondersteunt alle HDR-formaten, inclusief Dolby Vision IQ Precision Detail. De beeldverwerking is uitstekend, hoewel er ruimte is voor verbetering bij anti-banding en het behoud van detail in de achtergrond. TCL's Google TV-interface is snel en biedt een breed scala aan apps. De tv heeft een nieuwe afstandsbediening en een 6.2.2-audioconfiguratie, maar een externe audio-oplossing wordt aangeraden vanwege de uitstekende beeldkwaliteit.

Pluspunten
Bioscoopwaardig beeldformaat
Record piekhelderheid
Intens contrast met 20.000 zones

Minpunten 
Erg prijzig
Scherpte accentueert detail te sterk


Philips 65PUS8909 - Strijdvaardig, maar is dat voldoende?

De Philips The One 65PUS8909/12 is een solide middenklasse-tv, maar mist de vooruitgang die concurrenten wel tonen. Het apparaat biedt een aantrekkelijk design met driezijdig Ambilight en is uitgerust met een uitstekend 144Hz-paneel, ideaal voor sportliefhebbers en gamers dankzij de vier HDMI 2.1-poorten. Het nieuwe Titan OS is snel en gebruiksvriendelijk, hoewel het app-aanbod nog kan groeien.

©TP Vision

De beeldkwaliteit is over het algemeen goed, maar het contrast en de helderheid blijven beperkt, waardoor donkere scènes minder indrukwekkend zijn. HDR-prestaties zijn voldoende, mede dankzij Dolby Vision. De audiokwaliteit is adequaat voor dagelijks gebruik, maar voor een intensere audio-ervaring is een soundbar aan te raden. De afstandsbediening kan verbeterd worden, en hoewel het toestel mooi is, vinden we de prijs aan de hoge kant gezien de concurrentie van merken zoals TCL en Hisense, die meer waarde bieden voor vergelijkbare modellen.

Pluspunten
Mooi design
Driezijdig Ambilight
Degelijke kijkhoek en goede bewegingsscherpte

Minpunten 
Beperkt contrast en helderheid
Lichte uniformiteitsproblemen
Titan OS nog niet volwassen


Samsung QE55S95D - Geen hinderlijke reflecties meer

De Samsung QE55S95D is een premium QD-oledtelevisie die vooral uitblinkt door zijn mat afgewerkte scherm, dat hinderlijke reflecties minimaliseert. Dat is ideaal voor lichte omgevingen. De derde generatie QD-OLED biedt een opvallende helderheid en een breed kleurbereik, met een piekhelderheid van 1793 nits. Hoewel de beeldkwaliteit uitstekend is met perfect contrast en goede bewegingsscherpte, ontbreekt nog steeds ondersteuning voor Dolby Vision.

©Samsung

Samsungs vernieuwde Smart Hub-interface is gebruiksvriendelijk en biedt diverse functies. Ondanks het hoogwaardige design en de uitstekende beeldprestaties, blijft de geluidskwaliteit achter. De 4.2.2 70W-opstelling mist diepe bassen, waardoor een soundbar bijna noodzakelijk is voor een bioscoopwaardige geluidservaring. Met vier HDMI 2.1-aansluitingen is de tv ideaal voor gamers, en de One Connect Box biedt een nette oplossing voor kabelbeheer.

Pluspunten
Perfect contrast
Zeer groot kleurbereik
Zeer goede beeldbewerking

Minpunten 
Geen ondersteuning voor Dolby Vision
Zwakke geluidskwaliteit


Philips 65OLED908 - Fraai beeld én geluid

De Philips 65OLED908 biedt een indrukwekkende combinatie van beeld en geluid, mede dankzij de samenwerking met Bowers & Wilkins voor een uitstekende audio-ervaring. Het toestel beschikt over een nieuw oledpaneel met microlens-array-technologie, wat resulteert in een zeer hoge piekhelderheid en een kleurbereik van 96% P3. De Philips P5-processor zorgt voor uitmuntende beeldverwerking, hoewel er kleine tekortkomingen zijn in schaduwdetail en kleurstroken.

©TP Vision

De tv ondersteunt HDR-formaten zoals Dolby Vision en biedt driezijdig Ambilight voor een meeslepende kijkervaring. Voor gamers zijn er twee HDMI 2.1-poorten met ondersteuning voor functies als VRR en ALLM. De gebruiksvriendelijke Google TV-interface, samen met de vernieuwde afstandsbediening met verlichte toetsen, verbetert de gebruikservaring. Ondanks enkele minpunten, zoals het ontbreken van een uitgebreider surround-geluid, is deze tv een solide keuze voor wie geen externe soundbar wil.

Pluspunten
Zeer hoge piekhelderheid
Uitstekende audio van Bowers & Wilkins
Slimme lichtsensor

Minpunten
Beperkt schaduwdetail
Geen effectieve oplossing voor kleurstroken


Sony XR-55A80L - Fijne maar prijzige oledtelevisie

De Sony XR-55A80L is een veelzijdige oledtelevisie die uitblinkt in beeldkwaliteit en geluid. Het oledpaneel levert prachtige beelden met uitstekende kalibratie en beeldverwerking, ideaal voor films, sport en games. De Acoustic Surface-technologie zorgt voor indrukwekkend geluid direct uit het scherm, ondersteund door Dolby Atmos. Met Google TV biedt de A80L een uitgebreide smart-tv-ervaring met een breed scala aan apps en gepersonaliseerde aanbevelingen.

©Sony

De tv heeft echter slechts twee HDMI 2.1-poorten en kan Dolby Vision niet combineren met 4K120/VRR, wat een beperking kan zijn voor gamers. Ondanks dat het ontwerp aantrekkelijk is, is de prijs hoger dan die van vergelijkbare modellen van concurrenten. De Sony XR-55A80L is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar hoogwaardige beeld- en geluidskwaliteit, en bereid is om een hogere prijs te betalen.

Pluspunten

• Uitstekend zwart en kleurweergave
• Prima audio met Acoustic Surface
• Google TV voor uitgebreide smart-tv-ervaring

Minpunten
• Slechts twee HDMI 2.1-aansluitingen
• Dolby Vision en 4K120 niet te combineren
• Hogere prijs dan concurrenten


TCL 65C855 - Een subtopper met ambitie

De TCL 65C855 is een televisie die indrukwekkende prestaties biedt voor zijn prijs. TCL heeft zich gericht op verbeteringen, hoewel niet alle specificaties resulteren in betere prestaties. Het model biedt uitstekende beeldkwaliteit met goed contrast, verfijnde lokale dimming, en prachtige HDR-weergaven.

©TCL

De audiokwaliteit, ondersteund door Onkyo, is solide met Dolby Atmos en DTS:X, hoewel er een bug in Dolby Atmos zit die met een software-update kan worden verholpen. De volumeknop is onhandig geplaatst. Ondanks deze minpunten biedt de tv veel functies, zoals Google TV en game-opties, en presteert hij goed in zowel donkere als lichte omgevingen.

Pluspunten
Uitstekend contrast en zwartdetail
Zeer goede en verfijnde lokale dimming
Prachtige HDR-beelden

Minpunten
Slecht geplaatste volumeknop
Dynamische HDR-tonemapping werkt maar matig
Mogelijke Dolby Atmos-bug


Hisense 65U79NQ - Prima middenklasser

De Hisense 65U79NQ is een prima middenklasse-tv die zich onderscheidt met verbeterde piekhelderheid ten opzichte van zijn voorganger. Hoewel het contrast niet verbeterd is, biedt de tv voldoende helderheid, contrast en kleurbereik voor zowel doorsnee-kijkers als filmliefhebbers. Gamers krijgen de keuze tussen Full HD op 240Hz of 4K op 144Hz. De Dolby Vision met Precision Detail zorgt voor uitstekende HDR-beelden.

©Hisense

Het gebruiksvriendelijke VIDAA U-platform en de nieuwe afstandsbediening verbeteren het gebruiksgemak. Echter, dynamische tonemapping biedt geen duidelijke verbetering en lokaal dimmen kan een halo-effect veroorzaken. De kijkhoek is beperkt en het app-aanbod kan beter, hoewel er verbeteringen op komst zijn.

Pluspunten
Prima piekhelderheid
Mooie HDR-beelden
VIDAA U is gebruiksvriendelijk en snel

Minpunten
Dynamische tonemapping niet altijd een verbetering
Lokaal dimmen toont soms een halo
Matige kijkhoek


Philips 55OLED809/12 - Stijlvolle en veelzijdige oledtelevisie

De Philips 55OLED809/12 blinkt uit in beeldkwaliteit en gebruiksgemak. Dit model biedt verbeterde HDR10-prestaties en heeft een vernieuwde gamebalk. De piekhelderheid is opgevoerd, en de Ambilight-technologie zorgt voor een unieke kijkervaring.

©TP Vision

De televisie ondersteunt Dolby Vision en HDR10+, en biedt een uitstekende geluidservaring met Dolby Atmos en DTS:X. Het toestel heeft echter slechts twee HDMI 2.1-poorten, wat een beperking kan zijn voor gebruikers met meerdere high-end apparaten. De prijs is aan de hoge kant, maar de tv levert een uitgebreid pakket aan functies, waaronder Google TV, Airplay 2, en diverse gamerfeatures.

Pluspunten
Goede piekhelderheid en beeldverwerking
Universele HDR-ondersteuning
Uitstekend geluid en Dolby Atmos-ondersteuning

Minpunten
Slechts twee HDMI 2.1-aansluitingen


Philips 65OLED959 - Stijlvolle bioscoop-tv

De Philips 65OLED959 is een high-end televisie die speciaal is ontworpen voor bioscoopliefhebbers. Het apparaat combineert uitzonderlijke beeldkwaliteit dankzij het META 2.0-oledpaneel met een zeer hoge piekhelderheid, en kent een indrukwekkend geluidssysteem van Bowers & Wilkins.

©TP Vision

Het ontwerp is opvallend en modern, met een vernieuwde driezijdige Ambilight Plus, iets wat een unieke kijkervaring biedt. De televisie ondersteunt universele HDR-formaten en is uitgerust met HDMI 2.1-poorten voor gamers. Echter, donkere HDR10-beelden kunnen storende ruis vertonen. Het toestel is verder voorzien van Google TV en ondersteunt AirPlay 2

Pluspunten
Bijzonder design
META 2.0-oledpaneel met zeer hoge piekhelderheid
Goede audio dankzij Bowers & Wilkins-luidsprekers

Minpunten
Storende ruis zichtbaar in heel donkere HDR10-beelden


TCL 55C765 - De lat voor de middenklassers ligt weer hoger

De TCL 55C765 is een uitstekende middenklasse-tv die miniled-technologie naar een breder publiek brengt. Het apparaat biedt indrukwekkend contrast en schaduwnuance dankzij de vele dimmingzones. Het ruime kleurbereik en de hoge piekhelderheid zorgen voor prachtige HDR-beelden, vooral bij Dolby Vision-content. Bewegingsscherpte is uitstekend, wat ideaal is voor gamers en sportliefhebbers.

©TCL

De tv is uitgerust met Google TV, AirPlay 2 en diverse gamingfeatures. Een nadeel is dat de ARC/eARC-functie is verplaatst naar een HDMI 2.1-poort, wat een probleem kan zijn voor hardcore gamers die een soundbar willen aansluiten. Daarnaast is de dynamische HDR-tonemapping matig en is de kijkhoek beperkt. Ondanks enkele minpunten blijft de tv een sterke keuze in zijn klasse.

Pluspunten
Uitstekend contrast en zwartdetail
Hoge piekhelderheid en ruim kleurbereik
Zeer goede lokale dimming met veel zones

Minpunten
HDR10 is te helder gekalibreerd
Beperkte kijkhoek
Dynamische HDR-tonemapping werkt maar matig


LG 65QNED91T6A - Kan hij tippen aan de concurrentie?

De LG 65QNED91T6A is een miniled lcd-tv met LG's QNED-technologie die zich richt op het subtop- en middensegment. De tv biedt een ruim kleurbereik en zeer goede beeldverwerking, wat resulteert in mooie HDR-beelden, vooral in een verlichte woonkamer. Het toestel ondersteunt Dolby Vision en biedt een gebruiksvriendelijke WebOS-omgeving met veel apps.

©LG Electronics

Het aantal zones in de achtergrondverlichting is echter beperkt, wat resulteert in een matig contrast en piekhelderheid vergeleken met concurrenten als Hisense en TCL. Bovendien zijn er advertenties op het Home-scherm, wat als storend wordt ervaren.

Pluspunten
Ruim kleurbereik en uitstekende beeldverwerking
Mooie HDR-beelden met Dolby Vision
Gebruiksvriendelijk WebOS met veel apps.

Minpunten
Beperkt aantal zones in de achtergrondverlichting.
Matige piekhelderheid en beperkte kijkhoek
Advertenties op het Home-scherm


Hisense 65U8NQ - Kristalhelder beeld en rijk uitgerust

De Hisense 65U8NQ is een indrukwekkende miniled-tv met een toename van 60 procent in dimmingzones en een verdubbelde piekhelderheid. Het biedt een uitstekende beeldkwaliteit met veel helderheid, kleur en contrast, wat resulteert in levensechte HDR-beelden.

©Hisense

De tv ondersteunt Dolby Vision IQ en HDR10+ en heeft een gebruiksvriendelijk VIDAA U-platform. Het apparaat is uitgerust met HDMI 2.1-poorten en biedt goede audiokwaliteit. Echter, het contrast kan beter gezien het aantal dimmingzones, en er zijn slechts twee HDMI 2.1-poorten. De kijkhoek is matig en het app-aanbod is beperkt, vooral in België.

Pluspunten
Indrukwekkende piekhelderheid en kleurweergave
Levensechte HDR-beelden met Dolby Vision IQ
Gebruiksvriendelijk VIDAA U-platform

Minpunten:
Beperkt aantal HDMI 2.1-poorten
Matige kijkhoek
Beperkt app-aanbod


▼ Volgende artikel
Supertips: zo ontdek je de échte Black Friday-deals!
© ER | ID.nl
Huis

Supertips: zo ontdek je de échte Black Friday-deals!

Black Friday nadert en de aanbiedingen stromen binnen. Maar hoe ontdek je tussen al die kortingen de échte koopjes? En hoe controleer je of die zogenaamde deal geen verkapte normale prijs is van een paar weken geleden? Geen zorgen – deze tips helpen je op weg!

🤩 In dit artikel krijg je vijf tips die je helpen om échte Black Friday-deals te vinden. Ook wijzen we je op negen aanbiedingen waarvan we zeker weten dat het een goede deal is.

Tip 1: Vermijd nepdeals en check Kieskeurig.nl

Gelukkig is het sinds dit jaar verboden dat winkels korte tijd de productprijs verhogen, de prijs daarna verlagen en dan de van-voorprijs onterecht presenteren als een aanbieding. Ondanks deze wetgeving kan het nooit kwaad om zelf nog even wat onderzoek te doen. En dat hoef je niet helemaal zelf te doen, want Kieskeurig.nl helpt je hierbij. Bij elk product toont de vergelijkingssite namelijk hoeveel procent de prijs is gezakt. Extra handig: producten die met de laagste prijs ooit op Kieskeurig.nl worden aangeboden, krijgen het label Laagste prijs ooit. En gaat het om een écht goede deal, dan plakt Kieskeurig.nl het HOT DEAL-label op het product, herkenbaar aan het vlammetje. Dat maakt het zoeken naar goede deals een stukje makkelijker.

Tip 2: Vergelijk webshops met elkaar

Natuurlijk is het makkelijk om alles bij je favoriete webshop te kopen. Maar toch geven wij je de tip om wat verder te kijken. Bedenk allereerst welk product je wilt kopen en zoek daar de goedkoopste verkoopadressen bij. Ben je bang dat je iets koopt bij een onbetrouwbare shop? Op Kieskeurig.nl staan alleen maar shops die voldoen aan alle wettelijke bepalingen. Zoek daarom op Kieskeurig.nl het gewenste product op en je ziet in één oogopslag bij welke shops het product allemaal wordt aangeboden.

©Daria Nipot

Tip 3: Stel een prijsalert in

Ben je al langere tijd op zoek naar een product, maar vind je de prijs toch nog net even iets te hoog? Stel dan een prijsalert in op Kieskeurig.nl en ontvang bij iedere prijsdaling een melding in je mail. Zo loop je geen enkele korting mis!

Tip 4: Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Zeker als je geen zin of tijd hebt om urenlang alle deals af te struinen, is het handig dat je je inschrijft voor de nieuwsbrieven van jouw favoriete webshops. Vooral rondom Black Friday nemen shops de echt goede deals mee in hun nieuwsbrieven. Ook handig: geef op Kieskeurig.nl door waarnaar je op zoek bent en je ontvangt een link naar je persoonlijke dealpagina per mail.

Op www.kieskeurig.nl/prijsdalers vind je echt alle eerlijke deals op een rijtje!

Tip 5: Lees reviews en beoordelingen

Voordat je iets koopt, is het slim om reviews en beoordelingen van anderen te lezen. Niet alleen over het product zelf, maar ook over de webshop in kwestie, zodat je zeker weet of je daar je geld wilt uitgeven. Er zijn veel websites waar je reviews kunt lezen of achterlaten. Maar bij Kieskeurig.nl zit je sowieso goed, want alleen betrouwbare webwinkels kunnen zich aansluiten. Een webwinkel moet zodoende minimaal één jaar (onder dezelfde eigenaar) ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel, minimaal een halfjaar online actief zijn en moet zich bovendien houden aan de wet ‘Verkopen op afstand’. Ook doet Kieskeurig.nl regelmatig testbestellingen om de levertijden te checken.


Extra tip: laat ons de deals voor je vinden!

Hoe makkelijk kan het zijn: soms worden de deals je gewoon in de schoot geworpen. Zo hebben wij al een paar leuke deals voor je op een rijtje gezet:


⭐ Profiteer van 100 euro korting op de ASUS Zenbook 14

[gesponsord] De ASUS Zenbook 14 (UM3402) is een slanke en lichte laptop met een 14-inch WQXGA-scherm, aangedreven door een AMD Ryzen 5 7430U-processor, 16 GB LPDDR4X-geheugen en een 512 GB PCIe 3.0 SSD. Hij beschikt over een vingerafdruksensor, een 1080p FHD-camera en wordt geleverd met een laptopsleeve.

Mooie Black Friday-deal: nu 100 euro korting!

Je betaalt slechts € 799 in plaats van € 899

⭐ Scoor de Lenovo Tab M11 nu met hoge korting

[gesponsord] De Lenovo Tab M11 is een veelzijdige 11-inch tablet met 128 GB opslagruimte en snelle wifi. Perfect voor entertainment, lichte games en creatief werk met de meegeleverde Lenovo Tab Pen. Met Google Kid's Space en de educatieve apps ook ideaal voor kinderen. Check snel de aanbieding bij Coolblue!

Lenovo Tab M11

Met Black Friday extra voordelig!

⭐ Profiteer van korting op de Sonos Arc Ultra bij HelloTV

[gesponsord] De Sonos Arc Ultra is een geavanceerde soundbar met 14 drivers, waaronder de nieuwe Sound Motion-woofer, die zorgt voor een rijk en meeslepend geluid. Met ondersteuning voor Dolby Atmos, bluetooth-audio en Trueplay EQ-tuning biedt deze slanke soundbar een hoogwaardige luisterervaring.

Black Friday-korting op de Sonos Arc Ultra?

Kijk snel bij HelloTV!

⭐ Scoor de Acer Chromebook Plus 515 nu met korting!

[gesponsord] De Acer Chromebook Plus 515 CB515-2H-32UH is een 15,6-inch laptop met een Intel Core i3-processor, 8 GB RAM en 128 GB SSD-opslag. Het Full HD IPS-scherm biedt heldere beelden, en het verlichte toetsenbord vergemakkelijkt werken in donkere omgevingen. Ideaal voor productiviteit en entertainment.

Check deze waanzinnige Black Friday-korting!

De Acer Chromebook Plus 515 voor maar € 333 bij MediaMarkt!

⭐ Black Friday-korting op de Bosch Serie 6-wasmachine

[gesponsord] De Bosch Serie 6 WGG246Z5NL is een 9 kg wasmachine met een speciaal vlekkenprogramma en SpeedPerfect, waarmee de wastijd tot 65 procent kan worden verkort. Dankzij ActiveWater Plus gebruikt de machine nooit meer water dan nodig, zelfs bij kleine wasjes. De aquastop biedt volledige bescherming tegen wateroverlast.

Black Friday-korting op de Bosch Serie 6-wasmachine

Nu voor de allerscherpste prijs bij Bemmel & Kroon!

⭐ Black Friday-korting op de Motorola Edge 40 Neo

[gesponsord] De Motorola Edge 40 Neo is een stijlvolle smartphone met een 6,55-inch pOLED-display, aangedreven door een MediaTek 7030 octa-coreprocessor. Met 12 GB RAM en 256 GB opslag biedt hij vloeiende prestaties. De 50 MP hoofdcamera met Ultra Pixel-technologie en OIS zorgt voor scherpe foto's, zelfs bij weinig licht.

Profiteer nu van extra BF-korting bij MediaMarkt

Goedkoper zag je de Motorola Edge 40 Neo nooit!

⭐ Nu 300 euro korting op de Microsoft Surface Laptop!

[gesponsord] De Microsoft Surface Laptop (15 inch) in grafiet is uitgerust met de krachtige Snapdragon X Elite-processor, 16 GB RAM en een 512 GB SSD. Het PixelSense-touchscreen biedt levendige beelden, terwijl de batterijduur tot 20 uur bedraagt. Met Copilot+ PC-ondersteuning en ingebouwde AI-functionaliteiten is deze laptop ideaal voor productiviteit en creativiteit.

De Microsoft Surface Laptop is onlangs door Kieskeurig.nl beloond met het predicaat Best Reviewed. Het Review.nl Testpanel gaf de laptop gemiddeld een 8,5.

Profiteer nu van Black Friday-korting bij MediaMarkt

Nu tijdelijk in de aanbieding: de Microsoft Surface Laptop!

⭐ 29 procent korting op de Ring Battery Video Doorbell Plus!

[gesponsord] De Ring Battery Video Doorbell Plus is een slimme deurbel met 1536p HD-video en een 150° x 150° gezichtsveld, waardoor je bezoekers van top tot teen kunt bekijken. Met tweerichtingsspraak communiceer je voortaan makkelijk met bezoekers via de Ring-app. De verwisselbare batterij maakt installatie en opladen bovendien kinderlijk eenvoudig.

Profiteer nu van Black Friday-korting bij Bol

Nu tijdelijk bij Bol: gratis Chime bij alle Ring deurbellen!

⭐ Hoppa! 40 euro korting op deze slimme deurbel van TP-Link

[gesponsord] De TP-Link Tapo Smart Battery Video Doorbell D230S1 is een slimme videodeurbel met een 2K-camera, waardoor je altijd haarscherp ziet wie er voor de deur staat. Dankzij de oplaadbare batterij installeer je de deurbel eenvoudig op elke gewenste plek. Beelden sla je op via een SD-kaart of in de cloud, zodat je altijd kunt zien wie er bij je aanbelt – waar je ook bent!

Black Friday-korting op deze slimme deurbel van TP-Link?

Jazeker, je betaalt nu tijdelijk 40 euro minder bij Coolblue!