Dewi Hoijtink
Dewi schrijft voor ID.nl
Krullen maken met een stijltang: zo doe je dat (en deze stijltang heb je nodig)
Het klinkt misschien gek, maar met een stijltang kun je prima krullen maken. Sommigen geven zelfs de voorkeur aan een stijltang, omdat het resultaat natuurlijker is. Maar hoe doe je dat dan: krullen maken met een stijltang? En welk type stijltang werkt hiervoor het best?
Onderhoud en schoonhouden: zo gaat je föhn langer mee
Heb je er weleens over nagedacht om je föhn schoon te maken? De kans is groot van niet. Toch kan het lonen om je föhn regelmatig van een onderhoudsbeurt te voorzien. Dit is niet alleen goed voor de levensduur van je föhn, maar ook een stuk beter voor je lokken!
Welke krultang gebruik je voor welke krul?
Het klinkt zo vanzelfsprekend: met een krultang maak je krullen. Maar wist je dat de ene krultang de andere niet is? Van compacte krullen tot een nonchalante slag: we leggen uit welk type krultang je nodig hebt voor welke krul.
Föhn, krultang of multistyler: wanneer gebruik je wat?
Wie een professionele volumineuze coupe wil creëren, heeft de keuze uit drie populaire stylingtools: de föhn, krultang en multistyler. Wat zijn de verschillen tussen deze drie tools? En welke tool gebruik je voor welke haarstijl?
Hierom zijn föhnborstels en multistylers zo handig
Tegenwoordig heb je allang geen losse föhn, stijltang en krultang meer nodig om je haar op ieder moment perfect in model te brengen. Met een föhnborstel of multistyler ziet jouw haar er in een handomdraai uit alsof je net van de kapper komt. Waarom je zo'n multistyler zou verkiezen boven je traditionele stylingtools? Daar zijn een paar goede redenen voor.
Keramisch, titanium of toermalijn: welk materiaal is het beste voor je stijltang?
Met een stijltang creëer je razendsnel gladde lokken of nonchalante krullen. Door hun simpele constructie zou je verwachten dat stijltangen veelal hetzelfde zijn, maar niets is minder waar. Alleen al qua materiaal zijn er grote verschillen. Wat is het beste: keramiek, titanium of toermalijn?
Zo kies je de beste föhn voor elk haartype
Het kopen van een föhn is geen hogere wiskunde, zou je denken. Als het apparaat je haar maar droogt, toch? Nou, er bestaat wel degelijk verschil tussen soorten föhns. Zo is de ene föhn beter geschikt voor fijn en breekbaar haar, terwijl de andere föhn ideaal is bij dik en vol haar. Met deze tips vind je de beste föhn voor jouw haartype.
5 dingen die je beter niet in de blender kunt stoppen
Een blender is een fantastische alleskunner in de keuken, maar wees gewaarschuwd: er is een aantal etenswaren dat je beter níet in de blender kunt stoppen. Tenminste: als je wilt dat-ie lang meegaat en dat je soep of smoothie lekker smaakt.
Blender stuk? Met deze tips krijg je hem weer aan de praat
Valt je blender plotseling uit tijdens gebruik? Of gaat-ie überhaupt niet meer aan? Wacht in dat geval even met een nieuwe blender kopen, want met een paar simpele trucjes krijg je je geliefde keukenhulp waarschijnlijk zo weer aan de praat.
Houd je blender in topconditie in drie simpele stappen
Met een blender maak je in een handomdraai de lekkerste smoothies, sauzen en soepen. Om je blender zo lang mogelijk in topconditie te houden, is het wél belangrijk dat je hem goed schoonmaakt en onderhoudt. Met deze tips krijg je dat voor elkaar.
Een nieuwe blender kopen? Let dan hierop!
Een blender is onmisbaar in de keuken als je (onder andere) lekkere smoothies, soepen en (pasta)sauzen wilt maken. Maar kies nooit de eerste de beste blender, want niet elke blender kan hetzelfde. Hier moet je op letten als je een nieuwe blender koopt.
Geen keukenmachine in huis? Gebruik deze tools
Dolenthousiast ben je aan het bakken of koken geslagen, tot je halverwege het recept ontdekt dat je een keukenmachine nodig hebt (en die heb je niet). Of je keukenmachine is stuk, maar je wilt nú die lekkere taart bakken. Geen zorgen: met deze hulpjes die je vast en zeker in je keukenkastje hebt liggen, boots je de werking van een keukenmachine bijna perfect na.
Dit is het verschil tussen een keukenmachine en een foodprocessor
Keukenmachines en foodprocessors lijken op het eerste gezicht misschien op elkaar, maar zijn in bepaalde opzichten toch heel verschillend. Zo is een keukenmachine vooral geschikt voor mixen, kneden en kloppen, en kan een foodproccessor geweldig snijden, raspen en hakken. Maar dat is niet het enige.
Je keukenmachine onderhouden als een pro: zo doe je dat!
Of je nu enorm van bakken houdt of je liever uitslooft voor het diner: een keukenmachine kan je heel wat tijd (en vieze handen!) besparen. Van zo’n elektrische keukenhulp wil je dus extra lang genieten. Met de tips van ID.nl verleng je de levensduur van je keukenmachine.
Zo maak je je keukenmachine goed schoon
Voor veel mensen is de keukenmachine een onmisbare hulp in de keuken. Kloppen, kneden, mixen, fijnhakken, raspen: er is eigenlijk niets wat een keukenmachine niet kan. Het enige nadeel: na gebruik moet je 'm ook weer schoonmaken. En dat valt soms niet mee. Dit artikel geeft je tips om je keukenmachine eenvoudig én veilig schoon te maken.
Waar moet je op letten bij de aankoop van een keukenmachine?
Keukenmachines met een standmixer zijn een geweldige hulp bij het (brood)bakken, maar de luxere modellen kun je ook inzetten als hakmolen, foodprocessor of blender. Zo’n multifunctionele keukenrobot is natuurlijk handig, maar niet altijd per se nodig. Wil je een keukenmachine aanschaffen, maar vind je het moeilijk kiezen? Dit artikel helpt je op weg.
Van aankoop tot gebruik: zo haal je het meest uit je luchtreiniger
Als je last hebt van astma of allergieën wil je dat de lucht in huis zo schoon mogelijk is. Maar ook als je niet specifiek last hebt van je gezondheid, ben je baat bij een gezond binnenmilieu. Een luchtreiniger belooft de lucht in huis te zuiveren, maar werkt dit echt zo? En zo ja, hoe gebruik je zo'n apparaat nu slim?
Zo kook je extra zuinig op een inductiekookplaat
Steeds meer Nederlanders koken op inductie. Logisch, want inductie is een stuk zuiniger dan gas. Maar hoe energiezuinig je daadwerkelijk bezig bent, hangt deels samen met hoe je kookt. Door je inductiekookplaat slim(mer) te gebruiken, valt jouw energierekening nóg lager uit. Fijn, toch?
Stofzuigers voor harde vloeren
Harde vloeren zijn er in allerlei soorten. Dat betekent dat er niet één type stofzuiger is dat het beste werkt op álle harde vloeren. Zoek je de juiste stofzuiger voor je harde vloer, dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden.
Waarom een ouderwetse sledestofzuiger nog best handig kan zijn
Heb jij nog een sledestofzuiger in de kast liggen? De kans is groot van niet. Door de populariteit van moderne steelstofzuigers verdwijnt de traditionele sledestofzuiger steeds meer naar de achtergrond. Niet per se terecht, vinden wij, want een sledestofzuiger kan in bepaalde situaties bijzonder goed van pas komen.