De beste nieuwe films en series op streamingdiensten

De beste nieuwe films en series op streamingdiensten

Televisie

Geplaatst: 25 februari 2023 - 09:31

Laura Jenny

Disney+ overweegt zijn films en series niet meer exclusief op Disney+ te houden, maar misschien als licentie uit te lenen aan andere streamingdiensten. Kunnen we Star Wars straks op Netflix zien? Binnenkort maakt Disney zijn plannen bekend. Nu kijken we vooral naar wat er deze week zoal op streamingdiensten te zien is!

Your Place or Mine (Netflix)

Genre: Romantische comedy
Jaar: 2023
Regie: Aline Brosh McKenna
Cast: Reese Witherspoon, Ashton Kutcher, Wesley Kimmel, Rachel Bloom
Duur: 1 uur en 49 minuten
IMDb-link

Ze zijn beste vrienden, maar tegelijkertijd kunnen hun persoonlijkheden niet verder uit elkaar liggen. Wanneer Debbie en Peter besluiten een week van huis te ruilen, blijkt dat ze op een bepaalde manier ook een week van leven wisselen. Klinkt als een vermakelijk verhaal, maar dat is niet het belangrijkste wat je moet weten over deze film. Dat is namelijk dat het een romcom is met Reese Witherspoon en Ashton Kutcher, waardoor het sowieso een leuke film moet zijn. Deze twee romcom-coryfeeën weten wat ze doen. 

Watch on YouTube

You (Netflix)

Genre: Thriller
Jaar:
2018-heden
Regie: Sera Gamble, Greg Berlanti
Cast: Penn Badgley, Victoria Pedretti, Ambyr Childers, Elizabeth Lail
Duur: 45 minuten per aflevering
IMDb-link

Het zinderende stalkerverhaal You begint deze week met het eerste deel van het vierde seizoen. Hoe zou het ervoor staan met Joe Goldberg (gespeeld door Penn Badgley) en de liefde van zijn leven, Love Quinn (Victoria Pedretti)? Ze hebben samen al een hoop uitgespookt en we hebben niet de illusie dat ze dat in het nieuwe seizoen opeens volledig hebben losgelaten. In elk geval gaat Joe op reis naar Londen en komt hij daar weer een nieuw slachtoffer tegen om het leven zuur te maken, terwijl wij mogen meegenieten van al zijn gedachtenkronkels. De rest van het seizoen volgt op 9 maart.

Watch on YouTube

Superstore (SkyShowtime)

Genre: Comedy
Jaar: 2015-2021
Regie: Justin Spitzer
Cast: Ben Feldman, America Ferrera, Colton Dunn, Nico Santos
Duur: 22 minuten per aflevering
IMDb-link

Er worden in Amerika dagelijks waarschijnlijk tientallen komedies gemaakt, maar ze halen het lang niet allemaal. Superstore kan onder je radar zijn gebleven, al heeft deze serie best lang op Netflix gestaan. Nu zijn alle seizoenen verhuisd naar Skyshowtime. Of het gaat om alleen de eerste drie seizoenen of alle zeven, dat is ons op het moment van schrijven niet bekend, maar hoe dan ook is het de moeite waard. Superstore gaat over het reilen en zeilen van Cloud 9, een Walmart-achtige winkel waar verschillende mensen werken. Het zijn stuk voor stuk karikaturen van mensen die drama maken om de gekste dingen, terwijl het tegelijkertijd allemaal enorm herkenbaar is – of je nu zelf in een winkel werkt of op kantoor.

Watch on YouTube

Sharper (Apple TV+)

Genre: Psychologisch drama
Jaar: 2023
Regie: Benjamin Caron
Cast: Justice Smith, Briana Middleton, Sebastian Stan, Julianne Moore
Duur: 1 uur en 56 minuten
IMDb-link

Sharper is een spannende film waarin een oplichtster op handige wijze weet te infiltreren in het kliekje van rijke inwoners van Manhattan. En dan is er nog Max, een jongeman die eveneens wel raad weet met oplichting. Hij is op zoek naar een nieuw project en neemt daarbij geen genoegen met minder dan 'heel veel'. Wat volgt is een heerlijke heist-achtige film vol psychologische spelletjes, spanning en intrige, waarbij werkelijk álles om geld lijkt te draaien. Maar, klopt dat uiteindelijk wel?

Watch on YouTube

Assembled: The Making of Black Panther: Wakanda Forever (Disney+)

Genre: Documentaire
Jaar: 2023
Regie: Ryan Coogler
Cast: Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Winston Duke
Duur: 58 minuten
IMDb-link (originele film)

Vorige week schreven we al dat de superheldenfilm Black Panther: Wakanda Forever op Disney+ te zien is, maar nu is ook de Assembled-aflevering beschikbaar. Dit is een documentaire waarin je een klein uurtje een kijkje achter de schermen krijgt bij deze gigantische productie. Hoe was het voor de cast om te dealen met de plotselinge dood van hoofdrolspeler Chadwick Boseman? Hoe is deze tweede Black Panther-film tot stand gekomen? In deze documentaire (waarvan geen trailer bestaat, dus een kleine andere achter-de-schermen-video hieronder) wordt dieper ingegaan op al dat soort zaken.

Watch on YouTube

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000