Bouw Apple's futuristische hoofdkantoor maakt vorderingen

© PXimport

Bouw Apple's futuristische hoofdkantoor maakt vorderingen

Foto & video

Geplaatst: 2 september 2014 - 04:50

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie

De vorderingen met het peperdure nieuwe hoofdkantoor van Apple in Cupertino waren lange tijd een mysterie vanwege vertragingen en onvoorziene kosten. Tot vandaag.

De bouwput van 'het ruimteschip' is namelijk uitgelekt. En wel vanuit de lucht dankzij de combinatie van een DJI Phantom 2-drone en een GoPro Hero 3. Dankzij

kunnen we zien dat de bouw aan het futuristische nieuwe hoofdkantoor gestaag vordert.

Kosten?

Apple werkt al sinds de zomer van 2009 aan het project, dat door vergunningsvertraging en geldperikelen naar verwachting in 2016 gereed is. Volgens de laatste beramingen spendeert Apple een lieve 5 miljard dollar aan het nieuwe hoofdkwartier, dat onderdak moet bieden aan zo'n 13.000 medewerkers.

Campus 2 is hoe dan ook een architectonisch hoogtepuntje en volledig in de geest van Steve Jobs gebouwd. Zijn droom voor Apple's werkplek van de toekomst was een campus-idee á la Stanford, omringd door veel groen en volledig klimaatneutraal. Samen met de wereldberoemde architect en projectleider Sir Norman Foster komt die droom langzaam uit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000