Waar voor je geld: 5 draadloze oordoppen met noise-cancelling

© Bose Corporation

Waar voor je geld: 5 draadloze oordoppen met noise-cancelling

Geplaatst: 17 februari 2024 - 13:03

Aangepast: 19 juni 2024 - 11:00

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar hoogwaardige in-ears met actieve ruisonderdrukking? Vandaag hebben we vijf interessante producten voor je gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Sony WF-1000XM5

Zoek je een van de beste draadloze in-ears van dit moment? De Sony WF-1000XM5 is beslist een goede keuze. Zowel onze reviewer op ID.nl als de consumenten op Kieskeurig.nl beoordelen dit product met een 9. Op het gebied van actieve ruisonderdrukking heeft Sony zijn zaakjes al jaren goed voor elkaar. Met deze oortjes beperk je het omgevingsgeluid van onder andere voertuigen, pratende mensen en klussende buren tot een minimum. Volgens het Japanse concern zwakt de WF-1000XM5 zowel lage als hoge externe geluiden af. Voor het registreren van omgevingslawaai hebben de oordoppen in totaal zes microfoons.

Een leuke optie is dat je in de Headphones-app een audioprofiel kunt kiezen. Bepaal daarmee onder meer de intensiteit van de basweergave en de mate van actieve ruisonderdrukking. Verder is de ondersteuning voor Google Assistent een goede toevoeging. Bedien met je stem de muziekweergave, neem inkomende gesprekken aan en vraag informatie op. Ten opzichte van de succesvolle vorige generatie zijn de in-ears lichter en kleiner. Je voelt ze amper zitten! Ondanks de compacte behuizing ondersteunen de geïntegreerde accu’s een luistertijd van ongeveer acht uur. Daarnaast heeft de mobiele oplaadcase ook nog een batterij met een capaciteit van zestien uur. De Sony WF-1000XM5 is in een zwarte en zilverkleurige uitvoering te koop.

0

Powered by

logo

Samsung Galaxy Buds FE

Samsung bracht onlangs zeer betaalbare oordoppen met noise-cancelling op de markt. Je kunt kiezen tussen een zwarte en witte versie van de Galaxy Buds FE. Zodra de in-ears via bluetooth zijn verbonden, kun je tot zes uur achtereen luisteren. Het draagbare oplaadstation bevat bovendien ook nog een batterij met een capaciteit van vijftien uur. Als je actieve ruisonderdrukking uitschakelt, kun je zelfs nóg langer luisteren. Zet deze functie via een aanraaksensor aan of uit.

Aan de hand van drie verschillende maten oortips kiezen luisteraars zelf een comfortabele pasvorm. Een pluspunt is het lage gewicht van 5,6 gram per oordopje. Raak je er tijdens een wandeling of hardlooprondje onverhoopt eentje kwijt? Zodra er iemand met een geschikte Samsung-smartphone passeert, deelt diegene anoniem de locatie. Tot slot kunnen kritische luisteraars het geluid aanpassen. Wijzig hiervoor de equalizerinstellingen in de Galaxy Wearable-app.

0

Powered by

logo

Meld je aan voor het Koptelefoonwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Koptelefoonwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Met de Bose QuietComfort Ultra Earbuds haal je goede oordoppen van een gerenommeerd audiomerk in huis. De Britse fabrikant ontwikkelt het product in een zwarte en witte kleurstelling. Zoals we inmiddels van Bose gewend zijn, hebben de in-ears een heleboel functies. Zo bepaal je in een app hoe je noise-cancelling wilt toepassen. Hoor je het liefst zo weinig mogelijk achtergrondgeluid, dan ligt de Quiet-modus voor de hand. Verder is de zogeheten CustomTune-optie het vermelden waard. Hierbij stemmen de oortjes het geluid af op de vorm van je oren. Volgens Bose resulteert dat in een aangenamer geluid.

Deze oordoppen zijn een perfecte metgezel voor onderweg. Op een enkele acculading gaan ze namelijk zo’n zes uur mee. Bovendien kun je de in-ears met de oplaadcase nog eens drie keer volledig opladen. Kortom, je hebt pas na 24 uur netstroom nodig. De buitenzijde bevat een klein aanraakpaneel. Via tikken en vegen skip je bijvoorbeeld liedjes en wijzig je het volume. Tot slot kun je ook nog handsfree bellen.

0

Powered by

logo

Google Pixel Buds Pro

De Google Pixel Buds Pro dopjes zijn in verschillende kleuren te koop, namelijk zwart, beige en blauw. In deze review op ID.nl gooit dit setje oordoppen hoge ogen. Positieve punten zijn de goede audiokwaliteit en doeltreffende actieve ruisonderdrukking. Als je deze functie activeert, verdwijnen hinderlijke omgevingsgeluiden naar de achtergrond. Verder is de behoorlijke accuduur van zeven uur op een enkele batterijlading een pluspunt. Daarnaast is de accu in de oplaadcase ook nog eens goed voor een capaciteit van dertien uur. Je verlengt overigens de luistertijd aanzienlijk door noise-cancelling niet te gebruiken.

In de behuizing van elk oordopje zorgt een audiodriver van 1,1 centimeter voor de geluidsweergave. Ben je klaar met luisteren? Haal de apparaatjes dan uit je oren en de muziek pauzeert vanzelf. Gebruik voor de bediening het aanraakpaneel aan de buitenzijde of je stem. Google Assistent is ingebakken, zodat dit Pixel Buds Pro-setje op jouw spraakopdrachten reageert. Dit product voldoet aan de IPx4-norm, waardoor je de in-ears tijdens het sporten kunt gebruiken. De behuizing is namelijk zweetbestendig.

0

Powered by

logo

Lees ook: Wat zegt de IP-code over de stof- en waterdichtheid van jouw apparaten?

JBL Tour Pro 2

De Tour Pro 2 is het vlaggenschap binnen JBL’s uitgebreide oordoppen-serie. Deze draadloze in-ears hebben meerdere microfoons die het omgevingsgeluid nauwkeurig vastleggen. Vervolgens genereert de inwendige chip vrijwel meteen een antigeluid. Luister dankzij deze techniek aandachtig naar een rustig muziekalbum, podcast of luisterboek zonder dat harde geluiden je hierbij afleiden. Deze microfoons gebruik je overigens ook om inkomende telefoontjes te beantwoorden en een stemassistent te bedienen. Bij gebruik van noise-cancelling bedraagt de luistertijd op één acculading ongeveer acht uur.

In navolging van alle draadloze in-ears levert JBL eveneens een oplaadcase mee. Dit betreft hier een bijzonder exemplaar, want dit doosje bevat een geïntegreerd touchscreen. Gunstig, want je kunt hierop allerlei instellingen aanpassen. Zet onder andere actieve ruisonderdrukking aan, activeer ruimtelijk geluid en neem een inkomende oproep aan. Je ziet ook de resterende batterijlading en pushnotificaties van een verbonden smartphone. Voor aanvullende opties doe je een beroep op de JBL Headphones-app. Je past daarmee de audioweergave naar eigen wens aan. Open hiervoor de virtuele equalizer. Je kunt de JBL Tour Pro 2 in een zwarte of grijze uitvoering kopen.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten