De smart tandenborstel: alle voordelen op een rij

© PXimport

De smart tandenborstel: alle voordelen op een rij

Mondverzorging

Geplaatst: 8 oktober 2019 - 15:42

Aangepast: 15 september 2022 - 11:25

Remmelt Mastebroek

Wil je een smart tandenborstel kopen? Met een slimme elektrische tandenborstel zorg je ervoor dat je je gebit nóg beter verzorgt. Je koppelt de borstel via een app aan je smartphone en kunt bijvoorbeeld aflezen of je 2 minuten tanden poetsen gehaald hebt en of je niet te hard drukt. Hier lees je meer over wat voor soorten slimme tandenborstels er allemaal zijn en wat de voordelen zijn.

Poetsen met een app

De meest ‘eenvoudige’ slimme elektrische tandenborstels laten je eigenlijk alleen zien of je lang genoeg poetst. De tandenborstel maakt verbinding met je smartphone via bluetooth. De app registreert wanneer je de borstel aanzet en wanneer je hem weer uitzet. Op deze manier kan hij berekenen of je lang genoeg gepoetst hebt. Door deze feedback op de frequentie weet je of je een volgende keer misschien toch wat meer aandacht aan het poetsen moet besteden … Een bekende maker van elektrische tandenborstels met bluetooth is Oral-B. Bluetooth vind je bijvoorbeeld op Oral-B Genius-modellen.

Poetsen met je smartphone-camera

Een ander soort slimme elektrische tandenborstel zorgt ervoor dat je extra nauwkeurig poetst door samen te werken met je smartphone-camera. Je klikt je smartphone op de badkamerspiegel, start de app en begint met poetsen. De camera kan zo monitoren of je elk stuk van je gebit voldoende poetst. Voor deze techniek worden ook wel de termen locatiedetectie of positiedetectie gebruikt. Het kan soms wel wat oefening vergen om precies goed voor de camera te gaan staan. Gelukkig krijg je wel aanwijzingen op het telefoonscherm! Een voorbeeld van een smart elektrische tandenborstel met camera-herkenning is de Oral-B Genius 10000N.

© PXimport

Poetsen met een microchip

Bij een derde soort slimme tandenborstels wordt gedetailleerde poets-informatie door middel van een microchip in de opzetborstel gemeten. Zo wordt niet alleen gemonitord of je wel lang genoeg poetst, maar ook of je niet te hard poetst (hiermee kun je je tandvlees beschadigen), welke delen van je gebit je voldoende of onvoldoende poetst én of je de juiste poetsbeweging maakt. Ook kan de chip detecteren als je een speciaal opzetstuk gebruikt, bijvoorbeeld voor het reinigen van je tong of voor wittere tanden. Je kunt dan specifieke poetsaanwijzingen krijgen. Een voorbeeld van een slimme tandenborstel die met dit systeem werkt is de Philips Sonicare Diamond Clean Smart.

Waarom een slimme tandenborstel?

© PXimport

Poetsen met een slimme tandenborstel heeft een aantal voordelen. Sowieso is bewezen dat een elektrische tandenborstel meer plak verwijdert dan de traditionele handtandenborstel. Wanneer je tandenborstel smart is, kun je nog effectiever poetsen. Want de slimmigheden in deze tandenborstels zorgen ervoor dat je zeker weet dat je lang genoeg poetst en dat elke tand en kies heerlijk schoon wordt!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000