De Heritage van Revo heeft een hoge ‘fun factor’. Aan de buitenkant ziet het apparaat eruit als een radio uit de jaren zestig, compleet met een uitschuifbare antenne en een grote volumeknop aan de zijkant. Deze radio heeft echter heel wat meer in z’n mars dan wat veertig jaar geleden voor mogelijk werd gehouden.

U moet van het uiterlijk houden: zijkanten van walnotenhout en een aluminium voorkant. Zo moeten generaties voor ons naar de radio hebben geluisterd toen zendpiraten in de jaren zestig radio-uitzendingen verzorgden vanaf schepen op de Noordzee. Schijn bedriegt. De Heritage kan net als destijds afstemmen op conventionele radiostations in de FM-band, maar de echte kracht komt pas los in het digitale deel. Zo kunt u bijvoorbeeld direct inhaken op Last.fm dankzij de aparte menuoptie. Een account dat goed is voor dertig dagen wordt meegeleverd. Ook kunt u muziek halen uit lokale bronnen als netwerkschijven of pc’s met gedeelde media. Luisteren naar een van de duizenden internetstations is uiteraard ook mogelijk. Gelukkig zijn de zenders geordend, zodat u direct de zenders die specifiek op bijvoorbeeld Nederland zijn gericht, op het spoor komt. Hoewel er maar weinig zenders zijn die digitaal uitzenden via DAB, kan de Heritage hier wel mee overweg.

© PXimport

De verbinding met uw netwerk wordt gemaakt via ethernet of de ingebouwde draadloze aansluiting. Bij de eerste start wordt u door alle instellingen heen geloodst dankzij de set-up-wizard. De ingebouwde mono-speaker geeft een heel aardig geluid. Doorlussen naar een versterker is mogelijk dankzij de digitale optische uitgang of de twee analoge tulpstekkers. Of dat een fraai gezicht is, mag u zelf bepalen, maar boven op de Heritage kunt u desgewenst een iPod plaatsen. Verloopstukjes worden meegeleverd. Maakt u hier geen gebruik van, dan kunt u het afdekplaatje laten zitten. De Revo is ook te gebruiken als wekkerradio op uw nachtkastje – in het midden bevindt zich een grote snooze-knop, met daarnaast de bedieningsknoppen voor de (optionele) iPod.

Conclusie

De Revo Heritage heeft behoorlijk wat in z’n mars en koppelt dat aan een prettige bediening. De joystick en de afstandsbediening zijn voor verbetering vatbaar, maar dan hebben we de verbeterpunten ook wel gehad. Laten we hopen dat de prijs van bijna 250 euro in de komende tijd nog wat gaat zakken, want de radio heeft een hoog ‘wil ik ook!’-gehalte.

Revo Heritage

Prijs €249,-

Garantie 1 jaar

Info www.signodistri.eu

Afspeelmogelijkheden Analoge radio, DAB/DAB+, Internetradio, Last.fm, iPod, gedeelde mappen en UPnP mediaservers

In- en uitgangen Usb, Composiet video (voor iPod), analoog stereo, s/pdif (optisch), ethernet, koptelefoon en lijningang

 

Pluspunten

Uiterlijk

Digitale radio

Minpunten

Knopjes kunnen wat beter

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000