PS3-games bereiken nu al 25GB-limiet Blu-Ray

Phil Harrison, de grote baas van Sony, heeft in een interview met EuroGamer de keuze voor Blu-Rayschijven voor de PS3 verdedigd. Volgens Harrison zijn de meeste games die gelijk met de lancering van de PS3 uitkomen bijna 25GB groot -- de limiet van single-layer Blu-Rayschijven. Hij verwacht dat de meeste titels die volgend jaar uitkomen rond de 50GB groot zijn. Harrison benadrukte dat de grootte van PS3-games de voornaamste reden is dat Sony voor de Blu-Raytechnologie heeft gekozen en niet omdat Blu-Ray beter geschikt zou zijn voor films.

Volgens Harrison kan hd-dvd niet de capaciteit en de data-consumptie aan die Cell en RSX nodig hebben voor het afspelen van games.

Harrison hoopt dat gamesontwikkelaars de 25GB schijfruimte niet alleen gebruiken voor mooie pre-rendered cutscenes in 1080p maar ook voor hoge-resolutie textures, hoge-polygoon modellen, 7.1-surround-sound, meer stemmen voor de hoofdpersonen en gevarieerde in-game animates.

Sony kreeg de nodige kritiek over zijn keuze voor Blu-Ray omdat het ervoor zorgde dat de prijs van de console flink omhoog ging en - door de beperkte voorraad laser-diodes  - de lancering van de console werd uitgesteld tot begin volgend jaar.


Bron: www.eurogamer.net

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000