Prive-modus Edge helemaal niet prive

De privé-modus van de Windows 10-browser Edge zou helemaal niet zo privé zijn als gebruikers zouden willen. Een beveiligingsonderzoeker ontdekte dat bezochte pagina's via een omweg alsnog terug te vinden zijn op de pc.

De onderzoeker ontdekte de kwetsbaarheid al in oktober, maar Microsoft heeft het lek nog niet gedicht.

Harde schijf

Volgens de onderzoeker worden alle pagina's in een aparte map op de harde schijf opgeslagen. Daaronder vallen ook pagina's die in de privé-modus zijn bezocht.

Alleen surfgeschiedenis

Het zou alleen gaan omde surfgeschiedenis, en niet om de inhoud van een pagina. De onderzoek stapte met het probleem naar The Verge die het probleem makkelijk wist te reproduceren. Microsoft zegt tegen de techsite dat het inmiddels op de hoogte is van de kwetsbaarheid en hard werkt aan een oplossing.

Spartaans

Microsoft heeft sinds de lancering veel kritiek gekregen over Edge, de nieuwe browser die de opvolger moet worden van Internet Explorer. Edge blijkt echter nog lang niet af te zijn, en mist een flink aantal belangrijke functies - niet in de minste plaats de ondersteuning voor extensies.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000