Mail terugvinden in Outlook in 3 eenvoudige stappen

Mail terugvinden in Outlook in 3 eenvoudige stappen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 31 oktober 2022 - 09:01

Dirk Schoofs

Het aantal e-mails dat iedere dag binnenstroomt, kan heel hoog zijn. En zelfs als je alles netjes in mappen onderverdeelt, raak je soms wellicht gefrustreerd omdat je een bepaald bericht niet meer terugvindt. Terwijl je zeker weet dat het ergens in Outlook moet zitten. We gaan het anders doen. Zo kun je een verloren mail terugvinden in Outlook.

We beginnen met een eenvoudige zoekopdracht. Het tabblad Zoeken verschijnt wanneer je in het zoekveld klikt. Stel dat je naar een e-mail zoekt met het woord Kreta, dan typ je dat woord in het zoekvenster en je drukt op Enter. Hierdoor krijg je alles waarin het woord Kreta in staat. Zoek je naar een bepaalde persoon, bijvoorbeeld Bert Janssens, dan haalt de zoekopdracht niet alleen de e-mails boven van Bert Janssens, maar ook alle berichten waarin de naam van deze persoon wordt genoemd.

Je kunt deze zoekopdrachten verfijnen. Zoek je een bericht waarvan je weet dat die een bijlage bevat, bijvoorbeeld een reisofferte voor Kreta? Dan typ je in het zoekvak Kreta en je klikt op de knop Met bijlage in het tabblad Zoeken. Weet je zeker dat de e-mail verstuurd werd door Bert Janssens, dan gebruik je de knop Van en daarna typ je zijn naam. In het zoekvak bovenaan zie je hoe de zoekopdracht steeds uitgebreider wordt. Let erop dat je de afzender op de juiste plek zet. Je mag bijvoorbeeld niet eerst de naam tikken van de afzender en daarna op Van klikken.

Je kunt specifiek op mails zoeken die een bijlage hebben.

Zoekbereik bepalen

Daarnaast kun je het bereik van je zoekopdracht bepalen. Waar wil je precies zoeken? In het onderdeel Bereik kun je aangeven dat je de Huidige map en Alle submappen wilt uitpluizen. Bijvoorbeeld het Postvak IN en alle submappen. De knop Alle Outlook-items zorgt dat de zoekopdracht verdergaat dan je e-mail. Je zoekt dan ook in de agenda, in taken, in personen enzovoort.

In het onderdeel Opties kun je Recente zoekopdrachten hergebruiken. En daarnaast staat de optie Hulpmiddelen voor zoeken, waar je heel gerichte zoekcriteria kunt ingeven, zoals een bepaald woord in het onderwerpveld of een bepaald stukje tekst in een mail.

Bij de hulpmiddelen kun je heel nauwkeurig zoekcriteria ingeven.

Resultaten verfijnen

De uitkomst van je zoekopdracht verschijnt in de lijst Resultaten. Outlook ordent de resultaten in groepen: Belangrijkste resultaten, Vandaag, Vorige maand, Ouder.

Als je deze lijst naloopt, zie je onderaan de knop Meer staan. Als je daarop klikt, dan zal Outlook ook de resultaten tonen die in de map Verwijderde items terecht zijn gekomen. Heb je heel veel verwijderde items, dan kan dit de zoeksnelheid wel beïnvloeden.

Meer tips voor Microsoft Outlook?

Doe de online basiscursus!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000