IBM is boos op Amazon omdat de online boekenwinkel gebruik maakt van vijf patenten van IBM zonder dat Amazon daarvoor toestemming heeft gekregen. IBM probeert al vier jaar lang tot een goede oplossing te komen, maar Amazon wil er niet over praten. Vandaar dat IBM nu niets anders rest dan de gang naar de rechter te maken. IBM heeft twee verschillende rechtszaken aangespannen tegen Amazon.

De rechtszaken gaan over de volgende patenten: patent 5.796,97 dat gaat over applicaties in een interactieve dienst, patent 5.442,771 dat gaat over het opslaan van data in een interactief netwerk, patent 7.072,849 dat gaat over advertenties in een interactieve dienst, patent 5. 444,891 dat gaat over het aanpassen van hypertekstlinks met gewogen gebruikersdoelen en – activiteiten en als laatste patent 5.319,541 dat gaat over het rangschikken van producten in een digitale catalogus.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000