Hangouts: Google’s antwoord op WhatsApp

© PXimport

Hangouts: Google’s antwoord op WhatsApp

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 16 mei 2013 - 06:25

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Elmar Rekers

Google heeft tijdens de I/O-conferentie Google+ Hangouts aangekondigd. De dienst lijkt qua werking veel op WhatsApp, en is een verzameling van eerdere Google-apps als Google Talk, Voice en Google+.

Google+ Hangouts stelt gebruikers in staat om met elkaar te chatten en ook kunnen er zaken als foto’s en video’s gedeeld worden. Net als bij WhatsApp kunnen er ook groepen (Hangouts) worden aangemaakt en kunnen hierbinnen videogesprekken gevoerd worden. Uiteraard is er een diepe integratie met het Google+-netwerk, zo zijn de contacten bijvoorbeeld te ordenen op ‘kringen’ die zijn aangemaakt.

Eerder had Google verschillende applicaties waarmee gebruikers konden communiceren, maar Hangouts moet deze diensten nu gaan overkoepelen. Volgens de zoekgigant worden gesprekken en notificaties op alle apparaten gesynchroniseerd, waardoor bijvoorbeeld een gesprek op de pc kan worden voortgezet dat op de smartphone is begonnen. Hangouts is per direct beschikbaar voor Android, iOS en via de browser.

Google Maps

Naast de nieuwe communicatie-app deed Google woensdag ook een compleet vernieuwde versie van Google Maps uit de doeken. De nieuwe kaartendienst zal beter geoptimaliseerd zijn voor grotere tabletschermen en lijkt qua design veel op de iPhone-app die eerder dit jaar werd gelanceerd. Google zal de nieuwe Maps komende zomer uitrollen naar zowel mobiele apparaten als het web.

Spotify-concurrent

Met de nieuwe dienst Google Play Music All Access introduceert het bedrijf een Spotify-achtige muziekdienst. Deze is erop gericht de gebruiker niet alleen muziek te laten streamen, maar ook nieuwe muziek en artiesten te laten ontdekken. Doordat Google hierbij het zoekgedrag van de gebruiker kan raadplegen, meent het bedrijf “radiostations op maat” te kunnen aanbieden.

Google Play Music All Access zal aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. Net als bij Spotify zal er een maandelijks bedrag (10 dollar) betaald moeten worden. Wanneer de dienst naar Nederland komt is onduidelijk.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000